Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto."— Transkript prezentace:

1 Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich

2 Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto roku? Jak efektivně zvýšit kvalitu vzdělání na veřejných a soukromých školách v ČR? Může změna financování vysokoškolského vzdělávání může zlepšit/zhoršit kvalitu vysokých škol?

3

4 Zdroj: Jan Koucký, SVP UK, prezentace From Incremental Funding to Quality & Performance Indicators

5 Klíčové součásti řízení Vnitřní řízení – internal governance Vnější řízení (MŠMT) – akreditace – Financování – Právní rámce Informace o kvalitě vzdělávání a výzkumu – akreditace (minimum) – kvalitativní spektrum – kvalita výzkumu Dobře informovaní aktéři (nejen studenti) – info systém – školné

6 Financování Normativní financování (formula funding) – Standardní ve světě – jen obecný zákonný rámec – doplněné stropy ( – dobré a špatné použití (zkušenosti…) – vyžaduje kvalitní informace (jinak rovnostářské bez excelence) Kontraktové financování – bilaterální vyjednávání? – výhled na více let

7 Děkuji za pozornost

8 6.Adopt the necessary legislation to establish a transparent and clearly defined system for quality evaluation of higher education and research institutions. Ensure that the funding is sustainable and linked to the outcome of the quality assessment.


Stáhnout ppt "Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto."

Podobné prezentace


Reklamy Google