Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v."— Transkript prezentace:

1

2 Česká národní banka

3 Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v České republice. K integraci dohledu nad finančním trhem do ČNB došlo k 1. dubnu 2006, kdy ČNB převzala agendu Komise pro cenné papíry, Úřadu pro dozor nad pojišťovnictvím a penzijním připojištěním MF a Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami, které zanikly. ČNB tedy provádí dohled nad bankovním sektorem, kapitálovým trhem, pojišťovnictvím a penzijním připojištěním, družstevními záložnami, devizový dohled a dohled nad institucemi elektronických peněz. Stanovuje pravidla, která chrání stabilitu bankovního sektoru, kapitálového trhu, pojišťovnictví a penzijního připojištění. Systematicky reguluje, kontroluje, vyhodnocuje a popřípadě postihuje nedodržování stanovených pravidel.devizový dohled

4 Česká národní banka V rámci podkapitoly „Dohled nad kapitálovým trhem“ najdete například informace o pravomocných rozhodnutích ČNB (případně KCP), o nabídkách převzetí a o manažerských obchodech. Dále jsou zde k dispozici seznamy kótovaných cenných papírů, informace pro zájemce o makléřské zkoušky a přehled platných právních předpisů v oblasti kapitálového trhu. Vybrané seznamy a přehledy jsou vzhledem k rozsahu informací poskytovaných prostřednictvím webového rozhraní navázány na původní (nadále aktualizovanou) databázi umístěnou na www.sec.cz (dříve webové stránky Komise pro cenné papíry). Původní web KCP v současné době slouží také jako archiv informací zveřejněných Komisí.seznamy kótovaných cenných papírů


Stáhnout ppt "Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v."

Podobné prezentace


Reklamy Google