Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S Q A S (Safety and Quality Assessment System)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S Q A S (Safety and Quality Assessment System)"— Transkript prezentace:

1 S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
Systém SQAS je nadnárodním systémem hodnocení bezpečnosti, kvality a environmentálních aspektů u poskytovatelů logistických služeb. Systém SQAS není certifikačním systémem. Je založen na objektivním hodnocení na základě jednotného a společného dotazníku, na hodnocení systémů řízení v souvislosti s bezpečností, kvalitou a environmentálními aspekty, na nezávislosti kvalifikovaných hodnotitelů (inspektorů) a na minimálních standardech určených jednotlivými chemickými společnostmi. detailní informace SQAS jsou uvedeny na Report Prague Report Number: 40157 Report Chropyne Report Number: 40174 Do systému zatím nejsou zapojeny české chemické a dopravní společnosti. Systém SQAS v silniční dopravě je v současné době nejvyužívanějším systémem hodnocení dopravců ; CEFIC si vytkl cíl postupně připravovat podmínky pro jeho rozšíření i do zemí střední a východní Evropy. Hlavní přínosy SQAS jsou v jednotnosti a objektivnosti hodnocení, odstranění duplicit, v cenové efektivnosti, v jednotnosti přístupu chemických i dopravních společností a v možnosti využít systému jako nástroj pro poradce pro nebezpečné zboží. CÍL – DOPRAVNÍ OBSLUHA PRO BRENNTAG CR ZABEZPEČENÁ HODNOCENOU SPOLEČNOSTÍ.

2 S Q A S DOPRAVA PRO CHEM. SPOL.
Od je organizací CEFIC (evropský svaz chemického průmyslu) uplatňován systém výběru dopravců pro přepravu jejich produktů s ohledem na hodnocení SQAS . V praxi to znamená, že dopravní firma nechá prověřit svůj systém managementu (kvalita, ochrana životního prostředí a bezpečnost práce), nezávislým hodnotitelem. Výsledky tohoto hodnocení jsou zveřejněny na internetových stránkách Podle hodnocení SQAS vybírají chemické podniky nejvhodnějšího dopravce ! Každý se může přesvědčit, zda dopravce hodnocení absolvoval. Členové svazu evropských chemických podniků se navíc mohou seznámit, jak organizace dopravce v hodnocení uspěla. Výsledkem přezkoumání totiž není certifikát, ale souhrnná zpráva, jak organizace prokázala  svoje   fungování   zodpovězením 444 otázek.

3 S Q A S, je o nás psáno…

4 S Q A S hodnocen Brenntag CR
SQAS je systém posuzování s cílem zajistit jakost v souladu se systémy managementu kvality, bezpečnosti, zdravotní ochrany a životního prostředí. SQAS jde nad požadavky podle ISO 9001 a pokrývá se svým katalogem otázek všechny platné předpisy. Ukázka několika z 2x640 otázek hodnocení zvlášť pro Prahu i Chropyni

5 SQAS hodnocení Chropyně

6 SQAS hodnocení Praha

7 Skupina Brenntag a SQAS

8 SQAS pro Brenntag CEE


Stáhnout ppt "S Q A S (Safety and Quality Assessment System)"

Podobné prezentace


Reklamy Google