Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Dedek Tomáš KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Dedek Tomáš KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali,"— Transkript prezentace:

1

2 Autor: Dedek Tomáš

3 KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali, kdákali, pilně snášeli vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily hřad a sladce spali až do rána. Jednoho dne se to slepičce omrzelo, nudila se na dvoře a řekla si, že se vydá na cesty, aby svět a lidi.

4 KAPITOLA 2 Jak tak pochodovala, potkala hejno kačen. Pozdravila a kačer ji přátelsky zval, aby si šla s nimi zaplavat. Jenže slepička neuměla plavat.

5 KAPITOLA 3 Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka. Ta zase na zase nabídla slepičce, aby se s ní vypravila na lov myší. Jenže slepička jaktěživa myši nežrala.

6 KAPITOLA 4 Putovala, putovala, když na ni někdo zaštěkal. Byl to veliký pes.,,Kousek odtud jsem si zahrabal chutnou kost,“povídal.,,Pojď se mnou, zvu tě na hody.“ Kosti slepička taky nejedla. Nejradš ze všeho zobala zrníčka.

7 KAPITOLA 5,,V cizině mi nikdo nerozumí,“ vzdychla si.,,bude nejlepší, když se vrátím tam kam patřím. Do statku na dvorek.“ A vrátila se a byla už se svým životem spokojená.


Stáhnout ppt "Autor: Dedek Tomáš KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali,"

Podobné prezentace


Reklamy Google