Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gmunden Horní Rakousko

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gmunden Horní Rakousko"— Transkript prezentace:

1 Gmunden Horní Rakousko
Novotná Radka

2 Obsah Poloha místa Zámek Zajímavosti ve městě a v okolí

3 Poloha Gmundenu Na severním výběžku studeného a hlubokého jezera se nachází malé městečko sevřené v kopcích. Na hlavním náměstí, které se nachází přímo u přístaviště lodí, se nachází radnici a v její věži proslulá zajímavost Zvonkohra.Ta hraje každou hodinu a velmi pěkně.

4 Proslulý zámek Kousek od městečka Gmunden se na ostrůvku kousek od břehu rozkládá zámeček. Nádherný sice je, ale víc nás nezajímá.Za to Rakouské a Německé turisty ano.Natáčel se zde totiž velmi oblíbený seriál.

5 Na velkém jezeře, který se hned u města se v létě může buď koupat v krásně čisté vodě nebo se zde také může v zimě krásně bruslit, protože jezero je dostatečně veliké.

6 Za krásného slunného dne si můžeme udělat výlet do Wildparku v Hochkreutu

7 U Wildparku můžeme tak zajít do Geologische-Paläogeographische Museum, kde je popsán vývoj Rakouska od nejstarších dob až po současnost

8 Při krásném počasí se můžeme také podívat na město z ptačí perspektivy

9 Ve městě a jeho okolí je pěkně i v zimním období

10 Ve městě se nachází také světoznámá keramická manufaktura a hrnčířský trh. Salzträgerbrunnen na Rinnholdově náměstí je jediná keramická dílna Rakouska.

11 Za Gmundem se nachází malá horská vesnice Traunkirchen, která je podél jezera Traun. Jejíž dominantou je malý kostelík na pahorku nad jezerem.

12 Když nebudeme chtít se již procházet po přírodě, můžeme také zajít do městského kina nebo do divadla. Tam si určitě vybereme, program, který nás bude zajímat.

13 Také se můžeme zajít podívat do muzea panenek a hraček, se kterými si kdysi hrály naše maminka a spíše naše babičky.

14 Ti, co nechtějí jít do muzea hraček, si mohou zajít do městského muzea, kde se dozvědí mnoho zajímavostí o svém městě.

15 Další zajímavá místa

16 Další krásné obrázky oblasti

17 Zdroje informací www.gmunden.at www.schlossort.gmunden.at


Stáhnout ppt "Gmunden Horní Rakousko"

Podobné prezentace


Reklamy Google