Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: IV. Procvičování – formátujeme pomocí kaskádových stylů Stručná anotace: Prezentace sloužící k zopakování základních tagů při vytváření jednoduché webové stránky v poznámkovém bloku, procvičujeme s ní základy formátování jednotlivých prvků na webové stránce pomocí kaskádových stylů.

3 V poznámkovém bloku si vytvoř následující www stránku (ulož jako ukol4.htm): pokusy s formátováním

4 Do napiš tyto věty tvořící čtyři odstavce: „Mami, dnes jsme dělali ve škole pokus s plastickou trhavinou.“ „No, a co budete ve škole dělat zítra?“ „V jaké škole???“ Dneska jsem dělal zkoušku na řidičák. „A udělal jsi ji?“ „Tak to nevím, komisař je furt ještě v nemocnici.“ Co to je Hardware?? To, do čeho můžeš kopnout, když se ti pokazí software! Víte, jaký je rozdíl mezi jablkama a Windows? No, jablka padají jenom na podzim.

5 úkoly: nastav ve stylu nějaký formát pro celkový vzhled stránky (barva písma a pozadí, font písma, …) první odstavec nech nezformátovaný, obsahuje ale tři věty, ty v tomto odstavci umísti každou zvlášť na nový řádek druhý odstavec zformátuj – změň barvu písma, pozadí a font písma

6 úkoly: třetí odstavec zformátuj – změň velikost písma, barvu pozadí a text bude podtržený ve čtvrtém odstavci si vyber dvě slova a zformátuj je různým způsobem – změň jejich barvu, jedno bude kurzívou a druhé tučné Nezapomeň na závěr znovu uložit, zkontrolovat výsledek a odevzdat!


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google