Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Standardy v týmové práci Přednáška č.6. Standardy Definují množiny společných vlastností pro pojmenované objekty –Hladiny, Styly textu, Typy čar, Kótovací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Standardy v týmové práci Přednáška č.6. Standardy Definují množiny společných vlastností pro pojmenované objekty –Hladiny, Styly textu, Typy čar, Kótovací."— Transkript prezentace:

1 Standardy v týmové práci Přednáška č.6

2 Standardy Definují množiny společných vlastností pro pojmenované objekty –Hladiny, Styly textu, Typy čar, Kótovací styly Definici standardů lze uložit do souboru standardů (*.dws). Soubor standardů lze spojit s jedním nebo více výkresovými soubory. Kontroly standardů odhalí –název pojmenovaného objektu neodpovídá standardu, –název pojmenovaného objektu odpovídá, ale vlastnosti jsou různé. Nestandardní objekt je odstraněn z výkresu –výkresové objekty, které jsou spojeny s nestandardním objektem, jsou přeneseny do určeného náhradního standardu. Moduly standardů –Hladiny, kótovací styly, typy čar a styly textu jsou kontrolovány odpovídajícími moduly. –Všechny moduly kontrolují všechny vlastnosti každého pojmenovaného objektu, kromě modulu hladiny. Nástroje – CAD standardy –Kontrola standardů a Konfigurovat standardy.

3 Vytvoření souboru standardů Založit nový soubor –Soubor – Nový, –výběr šablony. Vytvořit požadované –hladiny, –kótovací styly, –typy čar, –styly textu. Soubor – Uložit jako. –použít název souboru standardů (*.dws). –DWS soubory musí být uloženy do aktuálního výkresového formátu.

4 Připojení souboru standardů Nastavení – CAD standardy Připojení souborů *.dws Volba modulů

5 Převod hladin Nástroje – CAD standardy – Převodník hladin. Možné operace –Načíst hladiny z výkresu, výkresové šablony nebo souboru výkresových standardů. –Definice nové hladiny – předchozí definice mají přednost a duplicitní vlastnosti hladin jsou ignorovány. –Mapování hladin v aktuálním výkresu přiřazení shodně pojmenovaných hladiny z jednoho seznamu k druhému – Shodná mapa, definice mapování. –Odstranit mapován, odstranit vše. Zahájit převod. Dále je možné –změnit vlastnosti mapované hladiny, –upravit proces převodu hladin, –uložit mapování hladin do souboru.

6 Převod hladin


Stáhnout ppt "Standardy v týmové práci Přednáška č.6. Standardy Definují množiny společných vlastností pro pojmenované objekty –Hladiny, Styly textu, Typy čar, Kótovací."

Podobné prezentace


Reklamy Google