Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013."— Transkript prezentace:

1 MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013

2 Mojžíš i ve svém vysokém věku dokáže žasnout a svobodně se rozhoduje. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Jde. V každém vztahu mezi člověkem a Bohem má první iniciativu Bůh.

3 Když Hospodin viděl, že se Mojžíš přichází podívat, zavolal z keře: „Mojžíši, Mojžíši.“ A on odpověděl: „Tady jsem!“ Bůh řekl: „Nepřibližuj se sem, zuj si opánky z nohou, neboť místo, na kterém stojíš, je půda svatá.“ (Ex 3,4n.) Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 V modlitbě napřed musíme vidět Pána a teprve potom slyšíme jeho slova.

4 „…zuj si opánky…“ Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Nechat se Bohem vést Přistupovat s úctou před Boží tvář Opustit vlastní představy

5 „...místo, na kterém stojíš, je půda svatá.“ poušť X poušť = místo zoufalství - symbol bídy, opuštěnosti, ztroskotání. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Právě v těchto okamžicích života je Bůh připraven milovat každého člověka!

6 Boha nehledá Mojžíš, ale Bůh hledá Mojžíše… …aby Mojžíš mohl najít Boha. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 „...místo, na kterém stojíš, je půda svatá.“ Místo setkání mezi Bohem a Mojžíšem se stává svaté. Kde člověk umožní přebývat Bohu, tam se zjevuje Boží sláva.

7 „Já jsem Bůh Abrahámův, Bůh Izákův…“ Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013  Mojžíšova představa: Bůh je ten, pro kterého musím pracovat přivádí Mojžíše na poušť.  Mojžíšův objev: Bůh je jiný – milosrdný, milující, zajímá se o mě vyvádí Mojžíše z pouště.

8 „Jdi tedy, já tě posílám k faraonovi, abys můj lid, Izraelity, vyvedl z Egypta.“ Toto poslání Mojžíše se stane v okamžiku, kdy je Mojžíš vnitřně připraven k tomuto úkolu. (Ex 3,10) Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Mojžíš už neuskutečňuje své dílo, ale dílo Boží.


Stáhnout ppt "MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google