Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006."— Transkript prezentace:

1 špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006

2 špička v každém směru IT 3 Program presentace Kdo je DELTAX Systems a.s. Kdo je DELTAX Systems a.s. Proč je efektivní komunikace důležitá v obchodě s elektřinou Proč je efektivní komunikace důležitá v obchodě s elektřinou SOAP – co to je? SOAP – co to je? Naše řešení Naše řešení Naše reference Naše reference Dotazy Dotazy Závěr Závěr

3 špička v každém směru IT 3 DELTAX Systems a.s. Jeden z ryze českých systémových integrátorů. Jeden z ryze českých systémových integrátorů. Na trhu IT od roku 1992. Na trhu IT od roku 1992. Řešení pro energetický trh se opírá o partnerský produkt MDMS norské společnosti Powel ASA. Řešení pro energetický trh se opírá o partnerský produkt MDMS norské společnosti Powel ASA. Více informací www.deltax.cz Více informací www.deltax.cz

4 špička v každém směru IT 3 Proč je důležitá komunikace Obchod s elektřinou se často vyznačuje velkými objemy předávaných dat. Obchod s elektřinou se často vyznačuje velkými objemy předávaných dat. Pro komunikaci jsou definovány časové limity, které musí být splněny (uzávěrky obchodování). Pro komunikaci jsou definovány časové limity, které musí být splněny (uzávěrky obchodování). Bez vhodného vyřešení automatizace se jedná o velký objem ruční práce => chybovost, nízká efektivnost. Bez vhodného vyřešení automatizace se jedná o velký objem ruční práce => chybovost, nízká efektivnost.

5 špička v každém směru IT 3 Příklad datových toků, se kterými se setkává RÚT

6 špička v každém směru IT 3 SOAP – co to je? 1. Zkratka pro Simple Object Access Protocol (nebo též Service-Oriented Architecture Protocol). 2. Anglicky mýdlo. SOAP komunikace je základním kamenem všech B2B aplikací, které na svých rozhraních komunikují pomocí webových služeb (web services).

7 špička v každém směru IT 3 Naše řešení SOAP Operátor trhu IS OTE / CDS RÚT_2RÚT_1 Internet SOAP

8 špička v každém směru IT 3 Naše řešení SOAP IS OTE/CDS Damas DELTAX SOAP řešení (synchronní a asynchronní obousměrná komunikace XML zpráv, podepisovaných certifikátem I.CA) https: (SSL) Pro_OTE Od_OTE Internet XML

9 špička v každém směru IT 3 SOAP komunikace funkční schéma našeho řešení

10 špička v každém směru IT 3 Výhody našeho řešení jsou: výhodný poměr výkon / cena licence – standardní Microsoft technologie (MS Windows, MS IIS, MS Frameworks), výhodný poměr výkon / cena licence – standardní Microsoft technologie (MS Windows, MS IIS, MS Frameworks), akceptace ze strany OTE, a.s. jako řešení bezproblémové při implementaci a uvádění do provozu, akceptace ze strany OTE, a.s. jako řešení bezproblémové při implementaci a uvádění do provozu, druhým rokem je v provozu bez závažných výpadků u významných zákazníků, druhým rokem je v provozu bez závažných výpadků u významných zákazníků, obecné řešení komunikace nezávislé na obsahu zpráv a účelu komunikace, obecné řešení komunikace nezávislé na obsahu zpráv a účelu komunikace, rychlost a tím i cena implementace s nabídkou následné podpory a údržby. rychlost a tím i cena implementace s nabídkou následné podpory a údržby.

11 špička v každém směru IT 3 Naše reference Pražská teplárenská a.s. Pražská teplárenská a.s. Lumius, spol. s r.o. Lumius, spol. s r.o. Pražská energetika, a.s. Pražská energetika, a.s. Plzeňská teplárenská, a.s. Plzeňská teplárenská, a.s. č energetika, a.s.) ČEZ Prodej, s.r.o. (dříve Východočeská energetika, a.s.)

12 špička v každém směru IT 3 Přínosy zavedení SOAP komunikace dle PT,a.s. Bezpečnost – eliminace lidského faktoru při manipulaci s daty, zajištění správnosti dat a jejich umístění (fyzická bezpečnost). Bezpečnost – eliminace lidského faktoru při manipulaci s daty, zajištění správnosti dat a jejich umístění (fyzická bezpečnost). Úspora času – minimalizace lidské práce. Úspora času – minimalizace lidské práce. Rychlost reakce na situaci v obchodě (možnost automatizovat procesy), on-line integrace se systémem OTE, a.s. Rychlost reakce na situaci v obchodě (možnost automatizovat procesy), on-line integrace se systémem OTE, a.s. Komfort – „Odborníci dělají odbornou práci, protože pracují s výsledky a ne s daty, která mají navíc na jednom místě, rychle a jednoduše dostupná“. Komfort – „Odborníci dělají odbornou práci, protože pracují s výsledky a ne s daty, která mají navíc na jednom místě, rychle a jednoduše dostupná“.

13 špička v každém směru IT 3 Dotazy

14 špička v každém směru IT 3 Závěr Jsme připraveni implementovat SOAP komunikaci Jsme připraveni implementovat SOAP komunikaci - rychle - efektivně. Můžeme pomoci i v jiných fázích rozvoje obchodu s elektřinou… Můžeme pomoci i v jiných fázích rozvoje obchodu s elektřinou… Děkuji za pozornost. Petr Zápařka Petr.zaparka@deltax.cz


Stáhnout ppt "Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006."

Podobné prezentace


Reklamy Google