Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména."— Transkript prezentace:

1 DOBRÝ DEN

2 Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména v místech svého působení v Praze 14 – na Černém Mostě a v Praze 6 – Bubenči.

3 Co umíme? Sdružení Občanská inspirace v současné době realizuje tyto aktivity: programy volnočasových aktivit pro děti i dospělé – pravidelné zájmové aktivity a otevřené jednorázové akce v Klubu Inspirace na Černém Mostě a v Centru inspirace a tvořivosti v Bubenči; program Rodina – kurzy a kroužky pro předškolní děti i rodiče zaměřené na výchovu k pozitivnímu rodičovství; program Ekoinspirace – ekovýchova dětí od předškoláků po starší školáky, pravidelné i jednorázové aktivity; Registrované sociální služby: bezplatné sociálně právní poradenství, nízkoprahový Ekoklub; Minigalerie Inspirace – prodej výrobků lidí z chráněných dílen.

4 Program Ekoinspirace Alternativní ekovýchovný program pro předškoláky – pravidelný kroužek rozvíjející zejm. environmentální senzitivitu dětí Ekoden na Černém Mostě – tradiční akce pro místní komunitu, hosté Ekodne (Tyflocentrum Praha, Ekodomov, Zajíček na koni) Ekoléto – příměstský tábor poslední týden v srpnu pro sídlištní děti Ekoden pro ZŠ – novinka v programu Pravidelný Ekokroužek pro mladší školní děti a Ekoklub pro starší školní děti – průřezové téma: úspora energií (projekt Active learning)

5 Ekoden pro ZŠ Projekt je zaměřen na uplatnění inovativních metod v environmentální výchově při celoškolní akci na základních školách. odborně sestavený program se širokým tematickým záběrem inspirace pedagogů – aktivizující metody učení, práce s pomůckami ekovýchovných NNO

6 Náplň Ekodne – inspirace pro ZŠ Na soutěžních stanovištích jsou využívány a prezentovány výukové materiály NNO zaměřujících se na environmentální výchovu a osvětu (např. Společnost pro zvířata, Paleta, Lesy Praha, Liga ekologických alternativ…).

7 V roce 2008 probíhala pilotní fáze programu za podpory MŠMT. Do programu se zapojilo 10 pražských základních škol: ZŠ Chvaly ZŠ Jana Wericha ZŠ Ratibořická ZŠ Bítovská ZŠ Resslova ZŠ Zárubova ZŠ TGM ZŠ Dr. E.Beneše ZŠ Vodičkova ZŠ Kuncova Zapojené školy

8 Ekoden na ZŠ „v akci“

9

10

11

12 Díky za pozornost Těšíme se na případnou spolupráci www.obcanskainspirace.cz tereza@obcanskainspirace.cz +420 774 707 744


Stáhnout ppt "DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména."

Podobné prezentace


Reklamy Google