Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci Autorka:Mgr. Helena Kriegelová Anotace: Pomocí textu a pracovního listu se žáci seznámí s postřiky proti škůdcům a jejich správné použití Klíčová slova: Insekticid, fungicid, pesticid Metodické pokyny:Metodické pokyny jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu:Prezentace doplněná pracovním listem Druh interaktivity:Aktivita kombinovaná Cílová skupina:Žák praktické školy dvouleté, 2. ročník Datum vzniku VM:12. Června 2013 VM je součástí: -- Soubory: Přístupné na www.skolasd.eu Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 Postřiky proti škůdcům *Insekticid - je přípravek určený k hubení hmyzu. Insekticidy se používají v zemědělství, k ochraně zásob a také v oblasti hygieny. Insekticidy zasahují zejména nervový systému hmyzu, a to dýchacími orgány, při požití a také pouhým kontaktem s tělem hmyzu. Existují také insekticidy fungující na bázi bakterií a virů. *Fungicid - je pesticid používaný k hubení hub, které napadají rostliny. Jak už název napovídá jejich úlohou je usmrcení daného organizmu. Nasazení fungicidů a jiných pesticidů je v současnosti nejen v rozvinutých zemích výraznou součástí integrované ochrany rostlin. Některé fungicidy jsou zdraví škodlivé i škodlivé pro životní prostředí.

3 *Pesticidy - jsou přípravky a prostředky, které jsou určené k tlumení a hubení rostlinných a živočišných škůdců, a k ochraně rostlin, skladových zásob, technických produktů, bytů, domů, výrobních závodů nebo i zvířat a člověka. Nejvíce se pesticidy uplatňují v zemědělství.

4 Pracovní list Úkol: Přiřaď odpovědí k otázkám. 1.Používá se insekticid jako surovina do jídla? 2.Používá se pesticid k hubení škůdců? 3.Existují insekticidy fungující na bázi bakterií a virů? 4.Je fungicid přípravek k mytí oken? 5.Používají se pesticidy nejvíce v zemědělství? ANO NE


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci."

Podobné prezentace


Reklamy Google