Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Art brut Ondřej Turek 1A. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Art brut Ondřej Turek 1A. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec."— Transkript prezentace:

1 Art brut Ondřej Turek 1A

2 Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet.

3 „výtvarné produkce všeho druhu – kresby, malby, výšivky, modelované či tesané plastiky atd., které vykazují a velkou tvůrčí představivost a jsou co možná nejméně poplatné běžnému umění a kulturním šablonám. „ „výtvarné produkce všeho druhu – kresby, malby, výšivky, modelované či tesané plastiky atd., které vykazují a velkou tvůrčí představivost a jsou co možná nejméně poplatné běžnému umění a kulturním šablonám. „

4

5 Tvůrci 2 kritéria 2 kritéria Muselo se jednat o člověka mentálně a/nebo sociálně vyčleněného. Muselo se jednat o člověka mentálně a/nebo sociálně vyčleněného. Díla art brut musela být vytvořena zcela mimo doménu institucionalizované kultury včetně jejích avantgardních projevů. Zároveň zde nesměla být patrná snaha přizpůsobit se požadavkům a vkusu diváka, nebo současným i minulým uměleckým stylům a trendům. Díla art brut musela být vytvořena zcela mimo doménu institucionalizované kultury včetně jejích avantgardních projevů. Zároveň zde nesměla být patrná snaha přizpůsobit se požadavkům a vkusu diváka, nebo současným i minulým uměleckým stylům a trendům.

6

7 Art brut lidé nevytvářejí, protože chtějí, ale protože musí. Mají k tomu urřité nutkání. Art brut lidé nevytvářejí, protože chtějí, ale protože musí. Mají k tomu urřité nutkání.

8

9

10 Konec Konec

11 Zdroje: http://artlist.cz/ http://artlist.cz/ http://artlist.cz/ http://en.wikipedia.org/ http://en.wikipedia.org/ http://en.wikipedia.org/ http://www.google.com/images/ http://www.google.com/images/ http://www.google.com/images/


Stáhnout ppt "Art brut Ondřej Turek 1A. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec."

Podobné prezentace


Reklamy Google