Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146 Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SADA č. VII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VII_M, DUM 15 Vzdělávací oblast:Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Název: Geometrické hrátky s tvary Autor: Mgr. Martina Burgetová Stručná anotace: Cílem prezentace je zopakovat hravou formou učivo o základních geometrických tvarech ( čtverec, obdélník, trojúhelník, kruh), uvedených na pracovních listech. Metodické zhodnocení: Prezentace umožnila žákům seznámit se s geometrickými tvary a uplatnit své dosavadní vědomosti. Odučeno v 2.C dne 7.10.2011.

3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 1.Znáš tyto tvary? Většina z nich jsou bez barvy. Malý opičák Čita by chtěl, aby všechny trojúhelníky byly vymalovány žlutou barvou, čtverce zelenou, kruhy červenou a obdélníky modrou barvou. Pomůžeš mu je vymalovat?

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 2. Na kartách je různý počet trojúhelníků, čtverců, kruhů a obdélníků. Opičák Čita by se rád dozvěděl, kolik tvarů je na kartách. Pomoz mu je spočítat a na každé kartě zakroužkuj správné číslo:

5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 3. Rozlušti název pod kartou a do karty nakresli správný tvar:

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 4. Dokresli druhou polovinu tvaru a pojmenuj je:

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 1.Znáš tyto tvary? Většina z nich jsou bez barvy. Malý opičák Čita by chtěl, aby všechny trojúhelníky byly vymalovány žlutou barvou, čtverce zelenou, kruhy červenou a obdélníky modrou barvou. Pomůžeš mu je vymalovat? ŘEŠENÍ

8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 2. Na kartách je různý počet trojúhelníků, čtverců, kruhů a obdélníků. Opičák Čita by se rád dozvěděl, kolik tvarů je na kartách. Pomoz mu je spočítat a na každé kartě zakroužkuj správné číslo:

9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 3. Rozlušti název pod kartou a do karty nakresli správný tvar:

10 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová 4. Dokresli druhou polovinu tvaru a pojmenuj je:

11 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Uveřejněné odkazy [cit. 2011-09-29]. Dostupný pod licencí Microsoft Office http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=ml%C3%A1%C4%8Fata#ai:MC900434613|


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu."

Podobné prezentace


Reklamy Google