Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého."— Transkript prezentace:

1 Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého století chce vědět, jak to bylo doopravdy.Chceme-li objevit nejdávnějšího předka vznosného, rychlého a inteligentního zvířete, musíme se vydat daleko do minulosti, do spodního eocénu.

2 Kde se tu vzali?  Původ předků dnešních koní lze stopovat až do doby před šedesáti milióny lety. V roce 1867 objevili paleontologové na jihozápadě USA ve vrstvách ze starších třetihor skoro úplnou kostru zvířete, které bylo uznáno za nejstaršího koně. Vědci ho nazvali Eohippus ( Eos je jitřenka, hippos kůň), tedy kůň z úsvitu věků a našli i souvislý řetěz jeho následovníků až k vrcholu, jímž je náš Equus caballus, domácí kůň.

3 Využití  Před několika sty lety se divocí koně lovili pro maso a kůži.  Dnes je jejich využití zejména pro sport a rekreaci.

4 Parkur  Na konci devatenáctého století nebyl o „skákání s koněm“ příliš zájem. Roku 1865 se v Dublinu rozhodla Královská dublinská pro společnost připravit soutěž ve skákání.Toto je první záznam o pořádání takovéto soutěže.  Při parkurovém skákání se jedná o projetí celé dráhy s danými překážkami, a to co nejlépe, tzn. bez trestných bodů a v co nejlepším čase. V této soutěži musí jezdec prokázat skvělou souhru se svým koněm, ale také velmi dobré vedení koně.

5 Drezúra Drezúra je základní jezdecká disciplína, jejímž cílem je při prováděných cvicích dosažení maximálního souladu mezi koněm a jezdcem.

6 Rekordy  Nejdelší ocas -Titul nejdelší ocas a zápis v Guinessově knize rekordů vlastní Paint horse Summer. Délka jeho ocasu je neuvěřitelných 365,78 cm.  Nejstarší kůň se narodil v roce 1760 a žil až do roku 1822 !! žil tedy neuvěřitelných 62 let, byl to tažný koník a jmenoval se Old Billy (příhodné jméno:)


Stáhnout ppt "Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého."

Podobné prezentace


Reklamy Google