Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Euthanasie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Euthanasie."— Transkript prezentace:

1 Euthanasie

2 Co to je? Slovo pochází z Řečtiny a doslovný překlad je krásná smrt.
Dobrovolný obchod se životem

3 Kdy se používá Jakmile veškera naděje v uzdravení a život zmizela je potřeba se starat,aby nemocný v posledních okamžicích života trpěl co možno nejméně. V případech, kde vědomí je zatemněno, bývá smrt nemocnému i okolí jeho ulehčen tím, že nemocný nechápe, co s ním se děje. U nás na rozdíl od jiných zemí, kde je usmrcení na žádost nebo z útrpnosti privilegovaným trestným činem, česká platná trestněprávní úprava toto nepředpokládá. Návrh nového trestního zákoníku byl v roce 2006 českým parlamentem odmítnut

4 Nebylo by zavedení euthanasie vykročením na šikmou plochu, po níž by následoval strmý skluz do pekel? Myslím tím, nevedlo by zavedení euthanasie postupně k praxi velkého a hromadného zabíjení? Nejdřív by euthanasie mohla být pojímání jako usmrcení (a) těžce trpících (b) nevyléčitelně nemocných (c) na jejich explicitní souhlas. A pak by postupně byly podmínky uřezávány: euthanasie by čím dále tím více začala být chápána jako zabíjení (A) jakýchkoli nemocných na jejich souhlas, nejen těžce trpících; (B) kohokoli, kdo by trpěl, aniž by byl nevyléčitelně nemocný; (C) těžce nemocných trpících bez jejich explicitního souhlasu (rozhodl by lékař nebo příbuzní); a nakonec: (D) prostě kohokoli, o kom by tak rozhodl lékař, příbuzní nebo stát. Prostě kohokoli nepohodlného (Napsáno pro blog.idnes.cz)

5 Můj názor Vlastně ani nemůžu říct,jestli jsem pro nebo proti…Euthanasie má své výhody, ale hlavně nevýhody,kdy by mohla být lehce zneužitá.Protože téměř každý člověk se dá podplatit,není nic lehčího než dojít za doktorem a nabídnout mu vysokou sumu,jenom když zbaví obávaného člověka života.


Stáhnout ppt "Euthanasie."

Podobné prezentace


Reklamy Google