Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!"— Transkript prezentace:

1 SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!

2 NAŠE PLANETY 1) MERKUR 2) VENUŠE 3) ZEMĚ 4) MARS 5) JUPITER 6) SATURN 7) URAN 8) NEPTUN 9) PLUTO

3 MERKUR MMerkur je nejmenší planeta Sluneční soustavy. JJeho povrch se podobá povrchu Měsíce. DDalší informace se dozvíte na: http://cs.wikipedia.or g/wiki/Merkur (planeta)

4 VENUŠE VVVVenuše je planeta typově, rozměrově i vzdálenostně nejbližší Zemi. Je proto také nazývána sesterskou planetou. Jenže podmínky na Venuši jsou zcela jiné než na Zemi.

5 ZEMĚ ZZZZemě je největší z planet zemského typu. Má také nejvyšší hustotu ze všech planet ve Sluneční soustavě. Je také jediným vesmírným tělesem, na kterém je prokázán život.

6 MARS MMMMars je poslední z planet zemského typu. A také je druhá nejmenší planeta Sluneční soustavy. Mars dostal své jméno, podle rudého zbarvení (pozorovaného ze Země), které bylo symbolem války, ohně a krve.

7 JUPITER  J J J Jupiter je největší planetou Sluneční soustavy. V pořadí od Slunce je to pátá planeta, ale z hlediska složení jí považujeme za prvního plynného obra.

8 SATURN SSSSaturn je druhá největší planeta sluneční soustavy. Strukturou je velmi podobný Jupiteru. Ale jeho hustota je daleko menší. Je dokonce jedinou planetou v celé sluneční soustavě, která by ve vodě plavala.

9 URAN UUUUran je podobně jako Saturn a Jupiter plynný obr. Má však trochu jiné složení. Hlavní složkou je opět vodík, jenže tvoří pouhých 83%. Helium má zastoupení 15%. Obsahuje také malé množství methanu.

10 NEPTUN NNNNeptun je nejvzdálenější planetou od Slunce. Svým složením se velmi podobá Uranu. Jeho atmosféra je však daleko bouřlivější, než na Uranu. Větry zde vanou rychlostí 1 000 km/h a to v opačném směru, než je rotace Neptuna.

11 PLUTO HHHHistoricky nový pohled na Pluto pomůže připravit půdu pro plánovaný let sondy k Plutu, který by se měl uskutečnit koncem století. Pluto je jediná planeta, která ještě nebyla navštívena žádnou kosmickou sondou. A jak všichni víme, již nepatří mezi planety.

12 ZÁVĚR DDDDoufám, že se Vám moje prezentace líbila, protože si myslím, že planety jsou velice zajímavé. Informace jsem vyhledala na internetu.


Stáhnout ppt "SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!"

Podobné prezentace


Reklamy Google