Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel."— Transkript prezentace:

1 DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ březen 2014VY_32_INOVACE_UCE_070203

2 Vyberte správnou charakteristiku. Zásoby jsou: součástí oběžného majetku, jednorázově se spotřebovávají součástí vlastního kapitálu, podnik je užívá dobu delší než jeden rok součástí oběžného majetku, postupně se opotřebovávají součástí majetku, odepisují se, jejich vstupní cena je nižší než Kč

3 Vyberte správnou charakteristiku. Zásoby jsou součástí: oběžných aktiv vlastního kapitálu dlouhodobých aktiv cizího kapitálu

4 Vyberte správné řešení. Které z uvedených druhů zásob zařadíme mezi zásoby nakoupené? polotovary vlastní výroby provozovací látky nedokončené výrobky zboží

5 Vyberte správné řešení. Kterou variantu druhů majetku lze zařadit do oběžného majetku? zboží, darovaný pozemek za 1 Kč, obaly čisticí prostředky, náplně do tiskáren, materiál notebook v hodnotě Kč, benzin pro provoz automobilu, nakoupené polotovary software v hodnotě Kč, obraz v hodnotě Kč, materiál pro výrobu

6 Označte zásoby, které řadíme mezi materiál. zvířata nedokončené výrobky obaly zboží polotovary vlastní výroby náhradní díly výrobky suroviny a základní materiál

7 Spojte dvojice, které k sobě patří. základní materiál polotovary nakoupené knedlíky určené pouze k prodeji mražené listové těsto nedokončená výroba těsto zpracované pro další použití v kuchyni pomocné látky ocet, sůl, pepř v kuchyni výrobky knedlíky určené pro potřeby jídelny i prodej polotovary vlastní výroby maso pro zpracování v kuchyni zboží cukrovinky prodávané na recepci hotelu


Stáhnout ppt "DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel."

Podobné prezentace


Reklamy Google