Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPERAČNÍ SYSTÉMY (OS): Programy, které obsluhují základní rutiny počítače a bez nichž by žádný další program nemohl na počítači běžet. Konkrétní programy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPERAČNÍ SYSTÉMY (OS): Programy, které obsluhují základní rutiny počítače a bez nichž by žádný další program nemohl na počítači běžet. Konkrétní programy."— Transkript prezentace:

1 OPERAČNÍ SYSTÉMY (OS): Programy, které obsluhují základní rutiny počítače a bez nichž by žádný další program nemohl na počítači běžet. Konkrétní programy využívají jejich služeb.

2 OPERAČNÍ SYSTÉM PROVÁDÍ: Organizuje přístup a využívání zdrojů počítače (čas procesoru, přístup k datům na discích, přístup do paměti). Fyzicky zajišťuje vstup a výstup dat podle požadavků ostatních programů. Komunikuje s uživatelem a na základě jeho pokynů vykonává požadované akce.

3 OPERAČNÍ SYSTÉM PROVÁDÍ: Reaguje na chybové stavy programů a mylné požadavky uživatelů tak,aby tyto chyby nezpůsobily zásadní destrukci systému nebo poškození dat. Další – eviduje využívání systémových zdrojů apod.

4 TYPY OPERAČNÍCH SYSTÉMŮ: DOS WINDOWS OS/2 LINUX


Stáhnout ppt "OPERAČNÍ SYSTÉMY (OS): Programy, které obsluhují základní rutiny počítače a bez nichž by žádný další program nemohl na počítači běžet. Konkrétní programy."

Podobné prezentace


Reklamy Google