Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2."— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT AUTOR: Mgr. Ilona Bůtová TEMATICKÁ OBLAST: Německá gramatika NÁZEV DUMu: Selbstmordgeschichte POŘADOVÉ ČÍSLO DUMu: 20 KÓD DUMu: IB_NJ_20 DATUM TVORBY: 31.8.2012 ANOTACE (ROČNÍK): B1 SERRJ. Názorná mnemotechnická pomůcka k efektivnímu zapamatování výjimky 7 slovíček středního rodu, která se při tvoření mn. č. nechovají pravidelně. Se slovíčky i jejich mn. čísly by se mohli žáci seznámit i dříve, ještě před zvládnutím minulého času. Příběh je však vyprávěn záměrně v minulosti s ohledem na depresivní motivy. V přítomnosti či rozkaz. způsobu by mohl působit jako návod k nežádoucímu jednání. V ich-formě a minulosti je situace dostatečně iracionální a čistě gramatický záměr podtrhuje i smajlík v závěru. METODICKÝ POKYN: Příběh stačí přečíst až po smajlíka. Pak je možné vrátit příběh od začátku a všímat si tučně vytištěných slov textu. Pokud si je žáci vypíší a postaví proti sobě tvar jednot. a množ. čísla, možná sami přijdou na princip. Pokud ne, či jen pro kontrolu, rekapitaci a definici najdou v 6. okně prezentace.

2 Eselsbrücke zum Einprägen von der Grammatik Ausnahme bei der Pluralbildung der Neutra

3 Nachdem meine Augen, meine Ohren und mein Herz nicht mehr gedient hatten,

4 zog ich mir ein (Toten-)Hemd an, legte mich ins Bett hin

5 und machte das Ende des Leidens.

6 Rekapitulation: s Auge – die Augen s Ohr – die Ohren s Herz – die Herzen s Hemd – die Hemden s Bett – die Betten s Ende – die Enden s Leiden - die Leiden Definition: 7 Neutra funktionieren im Plural wie Feminina.

7 Foto archiv autorky


Stáhnout ppt "ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google