Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_Hv.1.06 Některé další hudební žánry Vytvořeno:04.10.2013 Ověřeno: 09.10.2013 Třída:SČ1

2 Některé další hudební žánry Vzdělávací oblast:Všeobecně vzdělávací předměty Předmět:Hudební výchova Ročník:1. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:Blues, Country, Disco, taneční hudba, gospel Anotace: Materiál je určen k seznámení s dalšími hudebními žánry a jejich představiteli.

3 Blues -hudební styl, který vznikl v afro-americké otrocké komunitě v 19.století v USA. Hudba vychází z náboženských gospelů a spirituálů V angličtině slovo blues vyjadřuje depresivní, smutný stav, což charakterizuje i mnoho bluesových skladeb, objevují i skladby s veselým, žertovným či sexuálním obsahem. Blues dalo přímý základ jazzu, ragtimu, country, rock and rollu, rocku, populární i vážné hudby, hip hopu.

4 Představitelé Eric Clapton Ray Charles Jan Spálený Pepa Streichl

5 Gospel - hudební žánr, náboženské povahy, zejména křesťanské - vznikl v první čtvrtině 20. století v černošských kostelech ve Spojených státech Spirituál - černošská duchovní píseň - vznikaly jako projev náboženské víry i touhy po svobodě u amerických, ale i afrických černochů

6 Country Je americký hudební styl, jehož počátky sahají do konce 18. století. Byl výrazně ovlivněn hudbou španělských, francouzských a irských přistěhovalců. Typickými hudebními nástroji jsou: kytara (akustická i elektrická), steel kytara, housle, baskytara, bicí, klávesové nástroje.

7 Představitelé Klasiky žánru jsou: Rodina Carterova (Carter Family – celkem 10 muzikantů 3 generací včetně Johnnyho Cashe) Lynn Anderson V.Martinová Jan a František Nedvěd

8 Disco Žánr taneční hudby, který se vyvinul v afro- americké, hispánské komunitě na konci sedmdesátých let 20. století. Charakteristické znaky disco: ustálený rytmus, latinsko-americké prvky salsy, rumby, samby. Představitelé: Bee Gees, M.Jacksons, ABBA, Amanda Lear.

9 Opakování Blues: hudební styl, který vznikl v afro-americké otrocké komunitě v 19.století v USA, vyjadřuje depresivní, smutný stav, objevují i skladby s veselým, žertovným či sexuálním obsahem Spirituál: černošská duchovní píseň

10 Použité zdroje cs.wikipedia.org/wiki/Hudební_žánr‎ArchivPodobné referaty-seminarky.cz/jazz-a-osobnosti-jazzu/ cs.wikipedia.org/wiki/Rock cs.wikipedia.org/wiki/Pop_music http://wiki.verkata.com/cs/wiki/Spiritu%C3%A1l_(hud ba) Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google