Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci."— Transkript prezentace:

1 Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci

2 Z jakých organizací k vám přicházíme? Multikulturní centrum Praha www.mkc.cz AFS Mezikulturní programy www.afs.cz INEX – Sdružení dobrovolných aktivit www.inexsda.cz

3 Multikulturní MULTIKULTURNÍ: – MULTI znamená: Mnoho, více – KULTURA znamená: Soubor hodnot vytvořených skupinou lidí Skupina lidí, která má společné hodnoty a zvyky

4 Projekt Stereotýpek v nás STEREOTÝPEK Co to znamená? Nějaké nápady?

5 Stereotyp – Navyklý způsob uvažování. – Přiřazuje všem členům skupiny jednotnou charakteristiku. – Stereotyp bývá převzatý (z rodiny, školy, médií) a neopírá se o vlastní zkušenost. – Např. všichni Němci chodí včas, jezdí BMW a mají rádi pořádek.

6 Kdy jste se cítili jiní? PŘEDSTAVTE SI SITUACI ZE SVÉHO ŽIVOTA: 1. Kdy jste se sami cítili „jiní“?. 2. Bylo vám to nepříjemné nebo příjemné? 3. Co by bylo třeba změnit, abyste se necítili jiní?

7 Jaká by měla být ideální společnost? NA CO SE ZAMĚŘIT: Jak budou lidé spolu komunikovat a jak se seznámí? Kdo a jak bude na ostrově vládnout a jak se určí pravidla? Jak se rozdělí zásoby a zajistí základní potřeby pro lidi na ostrově? Jak byste se snažili vyhnout kulturním nedorozuměním a problémům?

8 Děkujeme za pozornost! stereotypek.mkc.cz Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.


Stáhnout ppt "Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci."

Podobné prezentace


Reklamy Google