Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_500_Závěrečné opakování učiva AUTOR: Mgr. Martina Ringová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_500_Závěrečné opakování učiva AUTOR: Mgr. Martina Ringová."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_500_Závěrečné opakování učiva AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM: 5., 30. 5. 2012 VZDĚL. OBOR, TÉMA: Český jazyk, Opakování učiva 2 ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4

2 ANOTACE Materiál je určen žákům 5. ročníku k závěrečnému opakování učiva. Cílem materiálu je zopakovat učivo o slovních druzích, slovo a význam, přídavná jména, slovesa a pravopis různých jevů.

3 SLOVNÍ DRUHY VYTVOŘ ČTVEŘICE PŘÍBUZNÝCH SLOV podstatná jména přídavná jména slovesapříslovce jas volný sladit bledě zklidnit zlatý čerň

4 SLOVO A VÝZNAM – SYNONYMA VĚTY VYJÁDŘI JINÝMI SLOVY Má peněz jako želez. Držel jazyk za zuby. Vzal nohy na ramena. Ví, kde ho bota tlačí. Táhli za jeden provaz. Je sto let za opicemi. Hodil flintu do žita. Je toho jako šafránu.

5 PŘÍDAVNÁ JMÉNA MĚKKÉ NEBO TVRDÉ? včelí známý milá psí pomalý domácí hlučná zelený velký

6 DOPLŇ SLOVESO ČÍST VE VŠECH OSOBÁCH způsob rozkazo- vací způsob oznamovací způsob podmiňo- vací čas minulý přítomný budoucí - četl jsem čtu budu číst četl bych

7 DOPLŇ PRAVOPIS, ZDŮVODŇUJ Vl_v měsíce na rostl_ny Dorůstající měsíc je pro rostl_ny s_lou, která stoupá. Je pos_lena tvorba l_stů, květů a plodů, sáz_me vše, co se rodí nad zem_, roubujeme, ale nehnojíme. Ub_vající měsíc pos_luje tvorbu kořenů. Hnojíme a zaléváme, protože půda vše dobře přijímá. Za úplňku přidáváme rostl_nám živ_ny. Při novoluní rostl_ny ošetřujeme, ale v této době je nev_sazujeme.

8 ZVĚROKRUH Má dvanáct znamení. Astrologové kdys_ dávno seřadil_ tato znamen_ do čtyř skup_n. Každá skup_na má svou charakter_st_ku a živl_ - je to oheň, země, voda a vzduch. Když v kruhu spojíme znamení ve skup_ně, dostaneme rovnostra__ý troj_helník, který v_jadřuje harmonii.

9 CITACE Ilustrace: www.office.microsoft.comwww.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_500_Závěrečné opakování učiva AUTOR: Mgr. Martina Ringová."

Podobné prezentace


Reklamy Google