Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_558_VZORY_RODU_ŽENSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_558_VZORY_RODU_ŽENSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_558_VZORY_RODU_ŽENSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ RODU ŽENSKÉHO Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/21. 2975

2 ANOTACE: PREZENTACE JE UREČNA ŽÁKŮM 4. ROČNÍKU V HODINĚ ČESKÉHO JAZYKA JAKO HODINA OPAKOVACÍ. ŽÁCI SI ZOPAKUJÍ VZORY RODU ŽENSKÉHO. PŘI PLNĚNÍ ÚKOLŮ SI OVĚŘÍ SVÉ ZNALOSTI Z PROBRANÉ LÁTKY.

3 VZORY RODU ŽENSKÉHO ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST

4 Napiš pět slov skloňovaných podle vzoru píseň lázeň kázeň mrkev větev zem

5 K podstatnému jménu přiřaď vzor Postel Kamarádka Květina Skříň Barva Cibule Košile Lampa Větev Sůl Obuv Větev košile -------------------------- Píseň Žena Píseň Žena Růže Žena Píseň Kost Píseň Růže

6 Vyber slova, která se skloňují podle vzoru růže a kost Nepříjemnost, pumpa, okolnost, vesta, radost, velikost, lampa, sova, škola, rozmazlenost, větev, tykev, mrkev, řeč, radost, bytost, neděle, bible, práce, píle, chvíle. Nepříjemnost, okolnost, radost, velikost, rozmazlenost, řeč, radost, bytost, neděle, bible, práce, píle, chvíle.

7 Doplň Zítra odpoledne pojedu z Ostrav_ do Bratislav_. Talíře byly zdobeny konvalinkam_. V obchodě prodávali motorové pil_. Své únav_ si nevšímal. V pohádkovém lese byly nadpřirozené bytost_. Na věž_ se mi udělalo nevolno. Oloupal jsem cibul_. Přijedeme v neděl_. Na větv_ seděl kos. Sejdeme se na návs_. i i i i y y y y i i i

8 Použité zdroje Microsoft Office 2010


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_558_VZORY_RODU_ŽENSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ."

Podobné prezentace


Reklamy Google