Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci."— Transkript prezentace:

1 Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci Gimpu podíváme, co s tím. Pivovar Novosad v Harrachově, nelíbí se mi papíry (trávník a nádvoří), lavičky vpravo nahoře před budovou a nedotažený asfalt spolu s kanálem vpravo dole. Ostatně ani komín nestojí rovně…

2

3 Klonovací razítko Pomocí nástroje klonovací razítko dokážeme retušovanou (opravovanou) oblasti nahradit zdrojovou oblastí. Podobně jsem opravil (retušoval) úvodní snímek. Postup: Vlevo aktivujeme nástroj Klonování V jeho okně vybereme štětec, jeho velikost Obrázek zvětšíme, stiskneme CTRL a umístíme kurzor vedle opravovaného místa.

4

5 To je k základům retuše zatím vše komín narovnáme příště

6 Zpracováno pomocí GIMP 2.8.4

7 SŠ stavební Teplice © M. Ptáček 2013


Stáhnout ppt "Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci."

Podobné prezentace


Reklamy Google