Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Význam slov. Mezi slova mnohozna č ná NEPAT Ř Í: a) kohoutek b) motýlek c) kravi č ka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Význam slov. Mezi slova mnohozna č ná NEPAT Ř Í: a) kohoutek b) motýlek c) kravi č ka."— Transkript prezentace:

1 Význam slov

2 Mezi slova mnohozna č ná NEPAT Ř Í: a) kohoutek b) motýlek c) kravi č ka

3 Mezi slova mnohozna č ná NEPAT Ř Í: a) lípa b) koruna c) list

4 Synonymem (slovo se stejným nebo podobným významem) ke slovu D Ě V Č ÁTKO je slovo: a) hol č i č ka b) dívka c) chlape č ek

5 Synonymem (slovo se stejným nebo podobným významem) ke slovu OBROVSKÝ je slovo: a) velký b) nesmírný c) malinkatý

6 Synonymem (slovo se stejným nebo podobným významem) ke slovu D Ě DINA je slovo: a) d ě de č ek b) ní ž ina c) vesnice

7 Synonymem (slovo se stejným nebo podobným významem) ke slovnímu spojení NEPROVDAT SE je: a) o ž enit se b) z ů stat na ocet c) le ž et ladem

8 Antonymem (slovo s opa č ným č ili protikladným významem) ke slovu JÍT je slovo: a) stát b) b ěž et c) krá č et

9 Antonymem (slovo s opa č ným č ili protikladným významem) ke slovu NÁRO Č NÝ je slovo: a) slo ž itý b) levný c) skromný

10 Antonymem (slovo s opa č ným č ili protikladným významem) ke slovu SMUTEK je slovo: a) válka b) radost c) smích

11 Které slovo NENÍ citov ě zabarvené: a) fotr b) otec c) tatínek

12 Které slovo je nespisovné: a) hvozd b) psisko c) flaška

13 Které slovo je spisovné: a) lampa b) prachy c) fo ť ák

14 Za ka ž dou správnou odpov ěď získáváš 1 bod!

15 1. C 2. A 3. A 4. B 5. C 6. B 7. A 8. C 9. B 10. B 11. C 12. A

16 Autor: Bohuna Mat ě j ů, zá ř í 2012, Č eský jazyk 5. ro č ník, Prezentace na opakování u č iva o významu slova. Materiály jsou ur č eny pro bezplatné pou ž ívání pro pot ř eby výuky a vzd ě lávání na všech typech škol a školských za ř ízení. Jakékoliv další vyu ž ití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Význam slov. Mezi slova mnohozna č ná NEPAT Ř Í: a) kohoutek b) motýlek c) kravi č ka."

Podobné prezentace


Reklamy Google