Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“"— Transkript prezentace:

1 ,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“
Autor: Kateřina Přívratská

2 1.kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustu jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly, pilně snášely vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily na hřad a sladce spaly až do rána. Jednoho dne se to slepičce omrzelo, nudila se na dvoře a řekla si, že se vydá na cesty, aby poznala lidi.

3 2.Kapitola Jak tak pochodovala, potkala hejno kačen. Pozdravila a kačer ji přátelsky zval, aby si šla s nimi zaplavat. Jenže slepička neuměla plavat.

4 3.kapitola Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka. Ta zase nabídla slepičce, aby se s ní vypravila na lov myší. Jenže slepička jaktěživa myši nežrala.

5 4.kapitola Putovala, putovala, když na ni najednou někdo zaštěkal. Byl to veliký pes. ,,Kousek odtud jsem si zahrabal chutnou kost,“ povídal. ,,Pojď se mnou. Zvu tě na hody.“ Kosti slepička taky nejedla. Nejradši ze všechno zobala zrníčka.

6 5.Kapitola ,,V cizině mi nikdo nerozumí,“ vzdychla si. ,,Bude nejlepší, když se vrátím tam, kam patřím. Do statku na dvorek.“ A vrátila se a byla už se svým životem spokojená.


Stáhnout ppt ",,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“"

Podobné prezentace


Reklamy Google