Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Momentová charakteristika – chod při zatížení Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Momentová charakteristika – chod při zatížení Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."— Transkript prezentace:

1 Momentová charakteristika – chod při zatížení Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2

3 Z kruhového diagramu lze sestrojit momentovou charakteristiku vyjádřenou závislostí M = f (n). Lze to provést s využití stupnice otáček, kdy spojnice A 0 s příslušnou hodnotou otáček na stupnici protne kružnici. Tento průsečík je koncovým bodem fázoru proudu při příslušných otáčkách. Vedeme-li tímto průsečíkem rovnoběžku s tečnou, jeho vzdálenost k momentové přímce udává hodnotu příslušného momentu v měřítku.

4

5 K zopakování: Co vyjadřuje momentová charakteristika? Které přímky ohraničují stupnici otáček? Ke které přímce odměřujeme hodnoty momentu? Jaký je skluz při nulových otáčkách?


Stáhnout ppt "Momentová charakteristika – chod při zatížení Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."

Podobné prezentace


Reklamy Google