Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba."— Transkript prezentace:

1 TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová

2 Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba * Překládané combo * Definice obsahu comba

3 Co je to combo? Jako složky COMBO označujeme zvláštní složky, které mají vlastní nabídku hodnot.

4 Jak vypadá combo I. Na první pohled se podobá vstupní polím editačích složek, ale vpravo od orámovaného obdelníku má malé tlačítko. Jeho stiskem se otevře okno s nabídkou hodnot složky. Složka combo se také někdy nazývá rozbalovací seznam.

5 Jak vypadá combo II. Obrázek 1 Na obrázku 1 je v tom stavu, jak bývá normálně vidět. Když kliknete na tlačítko s šipkou směřující dolů, rozbalí se seznam položek, které je v této složce možné zadat (viz. obrázek 2). Z nabídky si vyberete tak, že kliknete na zvolenou hodnotu. Některá comba umožňují zadat i údaje neobsažené v tomto seznamu, a seznam potom slouží jen jako pomůcka, a některá povolují zadat pouze údaje ze seznamu. Obrázek 2

6 Parametry comba Okno na zadání parametrů comba je na obrázku 3. Obsah složky je opět jméno atributu, který se bude v combu zobrazovat. Obrázek 3

7 Druh comba Editační Překládané Pomocí ní určíte, zda má combo umožňovat zadat i údaje, které nejsou v jeho seznamu (combo je editační) nebo zda to možné být nemá (combo je překládané).

8 Překládané combo Používáte-li např. combo pro zadání funkce ve firmě, můžete mít v tabulce napsaná pouze čísla označující funkce (1 = šéf, 2 = účetní, 3 = prodavač, apod.) a v seznamu comba bude plný textový popis těchto funkcí (tj. pouze „šéf“, „účetní“, apod.). Pokud uživatel v seznamu comba vybere např. položku „šéf“, zapíše se do tabulky „1“. Je-li combo překládané, nemusí být v jeho seznamu ta data, která se potom budou zapisovat do tabulky.

9 Definice obsahu comba V kolonce obsah comba si kliknutím na tlačítko vyvoláte okno, ve kterém potom vyplníte údaje, které se mají vyskytovat v seznamu comba.

10 Konec prezentace


Stáhnout ppt "TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba."

Podobné prezentace


Reklamy Google