Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Optika lidského těla. Lidské oko jak je vidíme: Uspořádání – příčný řez, pohled shora, P - oko: duhovka čočka sval umožňující „zaostření“ - akomodaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Optika lidského těla. Lidské oko jak je vidíme: Uspořádání – příčný řez, pohled shora, P - oko: duhovka čočka sval umožňující „zaostření“ - akomodaci."— Transkript prezentace:

1 Optika lidského těla

2 Lidské oko jak je vidíme:

3 Uspořádání – příčný řez, pohled shora, P - oko: duhovka čočka sval umožňující „zaostření“ - akomodaci žlutá skvrna slepá skvrna

4 Která mohutnost čočky odpovídá ostření do dálky? Kdy je ostřící sval namáhán? (Všimněte si, že je obraz na sítnici převrácený)

5 Přeostřujeme

6 Sítnice: světlo nervy světločivé buňky Zvláštní je, že sítnice je uspořádána tak, že světlo prochází nejprve přes nervy - útlum

7

8 V okolí žluté skvrny je nejvíce čípků – sítnice je zde nejcitlivější Oko se zaměří vždy tak aby obraz vznikal na žluté skvrně.

9 Najděte si slepou skvrnu: zakryjte si levé oko a pravým klouzejte po lince doleva, až tečka zmizí

10 Negativní paobraz je následek lokálního přetížení sítnice, která chvíli vykazuje útlum, zatímco nepřetížená část se „hlásí o slovo“ jeho vznik si vyzkoušejte soustředěným pohledem na následující obrázky, po dobu alespoň 20 s, a následným pohledem na bílou stěnu

11

12

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Optika lidského těla. Lidské oko jak je vidíme: Uspořádání – příčný řez, pohled shora, P - oko: duhovka čočka sval umožňující „zaostření“ - akomodaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google