Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,"— Transkript prezentace:

1

2 Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde, a tak Jenda jezdí autobusem. JAKÉ VLASTNÍ JMÉNO SE TU OBJEVILO?

3 Tak to také bylo minulou neděli. Jenda vyjel z domova brzy ráno. Teta už na něj u autobusu čekala. Řekla mu, že připravila výborný oběd a upekla jahodovou buchtu, kterou má moc rád. Teta a strýc mají hodně zvířat: psa Broka, dvě kočky, na dvorku hejno slepic, kachny a v králíkárně velké i malé králíky.

4 J_nd_ jezdí m_c rád k t_tě a str_čkovi na návšt_vu d_ mal_ vesn_ce, kt_rá se jm_nuj_ Lh_ta. Je to n_daleko od j_ho domova. P_šky t_m dojít nejd_, a tak J_nda j_zdí aut_bus_m. U PODTRŽENÝCH SLOV URČETE SLOVNÍ DRUHY.

5  a trávy Kolem je stromů hodně keřů stále.  Na roste stromů mnoho zahradě.  jen čekal slíbený Pak ten oběd už. KOLEM STROMŮ JE STÁLE HODNĚ TRÁVY A KEŘŮ. NA ZAHRADĚ ROSTE MNOHO STROMŮ. PAK UŽ ČEKAL JEN TEN SLÍBENÝ OBĚD.

6 Obrázky dle pořadí v DUM: Obr.č.1- dostupný z [http://content.answcdn.com/main/content/img/wiley/visualfood/1 2_FruitsNoyau/50099-Guignes.jpg] dne 3.6,. 2012 Obr.č.2- dostupný z [http://nd05.jxs.cz/638/349/65f1c4c33b_82724854_o2.jpg] dne 3.6. 2012 Obr.č.3- dostupný z [http://www.svetdetskefantazie.cz/images/clanky/20090610- Bohousek_kluci.jpg] dne 3.6. 2012 Citace: Text Na pasece- autor Marie Černá, Iva Strnadová, Dyslexie, Texty a hry pro děti s dyslexií, vydalo nakladatelství Fragment v roce 2006, str. 52, 54, 55

7


Stáhnout ppt "Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,"

Podobné prezentace


Reklamy Google