Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

More Indefinite Pronouns Insert ně-, -si, -koliv, lec-, leda-, kde-, or málo- as appropriate. Vzor: Můžeš jít __kam__. Můžeš jít kamkoliv.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "More Indefinite Pronouns Insert ně-, -si, -koliv, lec-, leda-, kde-, or málo- as appropriate. Vzor: Můžeš jít __kam__. Můžeš jít kamkoliv."— Transkript prezentace:

1 More Indefinite Pronouns Insert ně-, -si, -koliv, lec-, leda-, kde-, or málo- as appropriate. Vzor: Můžeš jít __kam__. Můžeš jít kamkoliv.

2 More Indefinite Pronouns 1. Ona __co__ čte. Je dospělá.

3 More Indefinite Pronouns 1. Ona cokoliv čte. Je dospělá. 2. __kdo__ nemá rád české pivo.

4 More Indefinite Pronouns 1. Ona cokoliv čte. Je dospělá. 2. Málokdo nemá rád české pivo. 3. Ona je už v devátém měsíci. Dítě se může narodit __kdy__.

5 More Indefinite Pronouns 1. Ona cokoliv čte. Je dospělá. 2. Málokdo nemá rád české pivo. 3. Ona je už v devátém měsíci. Dítě se může narodit kdysi. 4. Evropan může jet __kam__ se mu chce v Evropě bez viza.

6 More Indefinite Pronouns 1. Ona cokoliv čte. Je dospělá. 2. Málokdo nemá rád české pivo. 3. Ona je už v devátém měsíci. Dítě se může narodit kdysi. 4. Evropan může jet kamkoliv se mu chce v Evropě bez viza. 5. __kdo__ zavolal, ale neřekl svoje jméno.

7 More Indefinite Pronouns 5. Kdosi zavolal, ale neřekl svoje jméno. 6. __kdy__ poslouchám rozhlas, ale včera byl dobrý program.

8 More Indefinite Pronouns 5. Kdosi zavolal, ale neřekl svoje jméno. 6. Málokdy poslouchám rozhlas, ale včera byl dobrý program. 7. Četla jsem o románském umění __kde__ v této knize, ale ted’ si nepamatuji na které stránce to bylo.

9 More Indefinite Pronouns 5. Kdosi zavolal, ale neřekl svoje jméno. 6. Málokdy poslouchám rozhlas, ale včera byl dobrý program. 7. Četla jsem o románském umění někde v této knize, ale ted’ si nepamatuji na které stránce to bylo. 8. Včera Jitka __co__ říkala o své cestě do Indie.

10 More Indefinite Pronouns 8. Včera Jitka leccos/ledacos/něco říkala o své cestě do Indie. 9. On řekne __co__mu přijde na jazyk.

11 More Indefinite Pronouns 8. Včera Jitka leccos/ledacos/něco říkala o své cestě do Indie. 9. On řekne kdeco/cokoliv mu přijde na jazyk. 10. Na Venice Beach můžeš potkat __koho__.

12 More Indefinite Pronouns 8. Včera Jitka leccos/ledacos/něco říkala o své cestě do Indie. 9. On řekne kdeco/cokoliv mu přijde na jazyk. 10. Na Venice Beach můžeš potkat kohosi. 11. Člověk, který má žaludeční vředy musí držet dietu a nemůže jíst __co__.

13 More Indefinite Pronouns 8. Včera Jitka leccos/ledacos/něco říkala o své cestě do Indie. 9. On řekne kdeco/cokoliv mu přijde na jazyk. 10. Na Venice Beach můžeš potkat kohosi. 11. Člověk, který má žaludeční vředy musí držet dietu a nemůže jíst ledacos/leccos/ cokoliv.


Stáhnout ppt "More Indefinite Pronouns Insert ně-, -si, -koliv, lec-, leda-, kde-, or málo- as appropriate. Vzor: Můžeš jít __kam__. Můžeš jít kamkoliv."

Podobné prezentace


Reklamy Google