Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Osobní zájmeno HE a SHE ANOTACE Šablona: ICT-2-2-8 AJ Osobní zájmeno HE a SHE Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Osobní zájmeno HE a SHE ANOTACE Šablona: ICT-2-2-8 AJ Osobní zájmeno HE a SHE Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk."— Transkript prezentace:

1

2 Osobní zájmeno HE a SHE

3 ANOTACE Šablona: ICT-2-2-8 AJ Osobní zájmeno HE a SHE Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh: Produktivní, receptivní, interaktivní řečové dovednosti. Anotace: Prezentace. Žák užívá vhodně zájmeno HE a SHE Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk : Anglický Očekávaný výstup: Rozumí známým slovům a jednoduchým větám se vztahem k osvojovaným tématům. Při popisu osob použije správně zájmeno HE a SHE. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : osobní zájmeno HE,SHE, doplňování, popis obrázku. Druh učebního materiálu :Prezentace Druh interaktivity: Kombinace Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň-druhé období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 644 k-soubor ppt.

4 HE ? SHE? This is a boy. He is little. He has a green T-shirt. He is smilling. He has a blond hair. This is a girl. She has a long brown hair. She has a cat. She is smilling. She likes cats.

5 He or she? ….has a yellow T-shirt. …has a blue shirt. …has a long brown hair. …has a yellow sweater. …has white shoes. …has a blue jeans. …has dreadlocks.(dredy) …is jumping! …has a white jeans. Doplň správné osobní zájmeno. Věty zapiš.

6 Napište pár vět o těchto obrázcích, používejte zájmena HE SHE. Pracujte ve dvojicích, vyhrává dvojice s největším počtem vět. (Věta může mluvit i o věcech, které nejsou přímo vidět, ale můžeš si je k obrázku představit.)

7 Použité odkazy: Parents for Quality Math Education. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://pqme.org/uncategorized/fun-fun-fun http://pqme.org/uncategorized/fun-fun-fun Websites For Sale. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://www.osovo.com/pics/happy/happy-children02.jpg TravelPod. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://blog.travelpod.com/travel- blog- entries/lesleyd/bayanga/1208592660/tpod.html#pbrowser/lesleyd/bayanga/12085926 60/filename=evan.jpg Parenting After Infertility and Loss Ministries. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://paiministries.blogspot.com/2011/09/when-you-were-little-girl.html SheKnows. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://cdn.sheknows.com/articles/little-boy-and-dog.jpg A Lamp, a Light, and a Writer. [online]. [cit. 2012-03-14]. Dostupné z: http://candidkerry.files.wordpress.com/2011/04/singing-girl-copy-510x6001.jpg


Stáhnout ppt "Osobní zájmeno HE a SHE ANOTACE Šablona: ICT-2-2-8 AJ Osobní zájmeno HE a SHE Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk."

Podobné prezentace


Reklamy Google