Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Asociace hotelů a restaurací

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Asociace hotelů a restaurací"— Transkript prezentace:

1 Asociace hotelů a restaurací
České republiky o.s. Hotelstars Union Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení České republiky Václav Stárek

2 Historie v EU Studie EP “Hotel classification in the European Union“ (IV/2003/12/03) Standardizační aktivity CEN BT TF 163 (EU mandat) by AENOR (Spain) ISO / TC 228 by AENOR and INOPRI (Tunisia) Directive on Services in the Internal Market přijatá 12/ 2006 (implemmentace: 28 December 2009) EP rezoluce : „Služby na vnitřním trhu “ – čl. 102 – transparentnost služeb

3 Stanovisko Transparentní služby www.hotelstars.org
15 – 21 kritérií pro evropskou klasifikaci pracovní tým pro klasifikaci

4

5 Hotelstars na národní úrovni
Přehledný systém klasifikace Jazykové mutace – minimálně AJ + 1 Webové stránky – hotelstars CZ -

6

7 Klasifikace 2006 - 2009 Povinná a volitelná kritéria
Klasifikováno přes 518 ubyt. zař. Hotely 84% Penziony 16% Partnerství – MMR, CzechTourism, SOS, SČS, UNIHOST, AHR ČR

8 Klasifikovaná zařízení 11/ 2009
* ** *** **** ***** hotely 4 35 213 168 17 penziony 9 16 47

9 KLASIFIKACE UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ V EVROPĚ
N: leden 2010 S: leden 2010 DK: červen 2009 IRL: srpen 2008 D: leden 2010 NL: říjen 2008 CZ: leden 2010 A: leden 2010 F: leden 2009 H: leden 2010 CH: leden 2011 I: leden 2010 GR: leden 2010 ? Markus Luthe Prague, 30 July 2009

10 „Hotelstars Union“

11 Hlavní principy K.O. O.K. kritéria
Vynechat stavební prvky – řeší národní legislativa Mezinárodní smlouva – klasifikační komise Management kvality (stížnosti, mystery shop, EHQ …) Wellness prvky Spojení virtuálního a reálného světa

12 Marketingová online podpora
/ leden 2010 / příprava spolupráce s dalšími portály na národní i mezinárodní úrovni

13 PROČ SPOLEČNÁ KLASIFIKACE?
rozšíření trhu vzájemná propagace větší povědomí síla systému jsme u toho …

14 SWOT Strenghts Weaknesses Opportunities bez intervence veř.správy
jasná pravidla mezinárodní povědomí návaznost na kvalitu společný marketing zavedený systém náročnost / kontroloři náklady na tvorbu penziony Threats sub-kategorie„Superior“ lokální klasifikace zpomalení v rozhodování stupně komplexnosti

15 Systém minimálních a volitelných kritérií
900 max. Punktzahl: 842 Maximální počet bodů: 860 800 700 600 80 500 body 190 "Superior" Minimum points 400 300 130 570 200 80 380 80 250 100 170 90 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars 44 53 83 104 121 Minimum criteria

16 * ** *** **** ***** * ** *** ****
Systém minimálních a volitelných kritérií * ** *** **** ***** HOTEL 90 170 250 380 570 GARNI 70 150 230 360 - SUPERIOR 650 * ** *** **** PENZION 70 100 140 180

17 Klasifikace v ČR Původní metodika
Stejný postup získávání + certifikát po kontrole Zachování legislativy (vyhl. MMR – 268 / 2009 Sb.) – s propojením k partnerům Aktualizace ČSN Předpoklad certifikovat 700 ubyt. zař. v r. 2010 Certifikace

18 Novinky Kategorie – „Superior“ Hotel – Wellness, Lázeňský, Resort
Penzion – minimálně 5, maximálně 20 pokojů Online certifikace Znak udělen až po kontrole Společná databáze – AT, CZ, DE, HU Společné logo – Hotelstars Uninon

19

20 DĚKUJI ZA POZORNOST Václav Stárek starek@ahrcr.cz + 420 602 765 632
TO BYL POUZE KRÁTKÝ VÝČET, NENÍ MNOHO ČASU NYNÍ SE PŘIPRAVUJÍ AKTIVITY V OBLASTI POPLATKŮ Z CC A MNOHO DALŠÍCH DĚKUJI ZA POZORNOST A JSEM K DISPOZICI V PŘÍPADĚ DOTAZŮ 20


Stáhnout ppt "Asociace hotelů a restaurací"

Podobné prezentace


Reklamy Google