Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_T e.1.12 Vážení, třídění podle hmotnosti Vytvořeno:12.02.2013 Ověřeno: 15.02. 2013Třída: PV1

2 Obecné základy potravinářské technologie Vzdělávací oblast:Základy technologie Předmět:Technologie Ročník:1. ročník Autor:Mgr.Sedláčková Pavla Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky: učebnice, názorné pomůcky Klíčová slova:aretace, rychlost kyvu, Anotace: tento učební materiál je určen pro žáky oboru potravinářská výroba, v předmětu technologie.

3  Je operace, kterou zjišťujeme hmotnost suroviny, meziproduktu nebo hotového výrobku.  Vážení je porovnávání neznámé hmotnosti váženého materiálu se známou hmotností závaží.  V průmyslu se používají moderní váhy různé konstrukce.

4  Aretace  Citlivost  Rychlost kyvu  Přesnost  Základní jednotkou váhy je g, kg, q, t.- podle druhu suroviny

5  Jde o vážení, kdy je potřeba třídit daný materiál podle hmotnosti jednotlivých částic.  Třídičky vajec pracují na principu páky:  Vejce se v nich pohybují na vahadlech, která jsou vyrovnána protizávažím. V okamžiku, kdy hmotnost vejce překročí hmotnost protizávaží, vejce se vykulí na sběrný stůl.

6

7 Dopravníky vajec Zařízení pro třídění a balení vajec

8  1.Co zjišťujeme vážením?  Zjišťujeme hmotnost suroviny, meziproduktu nebo hotového výrobku.  2. Jaké jsou základní parametry váhy?  Aretace, citlivost, rychlost kyvu, přesnost.  3. Co zjišťujeme u třídění a vážení vajec?  Velikost, hmotnost a tvar.

9 Použité zdroje ALTERA J., ALTEROVÁ, L., Technologie potravinář, nakladatelství Svoboda servis, Praha, 2005, ISBN 8O-86320-45-6. http://www.kovobel.cz/cs/technologickaza rizeni-trideniabalenivajec/http://www.kovobel.cz/cs/technologickaza rizeni-trideniabalenivajec/ Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google