Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dům Simpsonů. Dům Simpsonů Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dům Simpsonů. Dům Simpsonů Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů."— Transkript prezentace:

1

2 Dům Simpsonů

3 Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů v USA je přibližně 121, ale ani jeden není domovem Simpsonových. Město bylo založeno Jebediahem Springfieldem, první písemná zmínka je z roku Nynějším starostou je Joe Quimby. Město je tvořeno Západním Springfieldem, který je tvořen pohořím a ropnými doly, Východním Springfieldem, kde je mnoho supermarketů a samotným Springfieldem. Žije zde lidí.

4 Homer Homer Jay Simpson je hlavní postavou amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Je manželem Marge a otcem Barta , Lízy a Maggie. I když je často zobrazován jako nenasyta, lenoch nebo hlupák, občas disponuje zajímavou inteligencí. Homer se stal populární postavou a americkým idolem. Homer pracuje ve Springfieldské jaderné elektrárně jako bezpečnostní technik. Jeho nejlepší přátelé jsou Lenny, Carl , Vočko a Burney. Homer Simpson ztělesňuje americké stereotypy: je líný, hulvátský, poměrně nevzdělaný, obézní, netolerantní, nejapný a silný alkoholik. Má uvolněné cítění reality, ale dokáže se vzchopit a být pohotový.

5 Marge Je milující a trpělivou manželkou Homera a starostlivou matkou Barta, Lízy a Maggie. Její nejvýraznější rys je její půlmetrový modrý drdol na hlavě; v mládí měla však vlasy dlouhé a rozpuštěné. Její matka má také podobný. A je velmi pyšná, že nikdy nepotkala nikoho s vyššími vlasy. Marge stráví většinu svého času děláním domácích prací, hlídáním Maggie, ukázňováním Barta nebo chráněním jej před vztekem Homera.

6 Bart Bart“ Simpson je jedna z hlavních postav animovaného seriálu Simpsonovi. Je jediným synem Homera a Marge Simpsonových. Je mu 10 let. Mezi jeho zájmy patří skateboarding, vandalství, animovaný pořad Itchy&Scratchy a komiksy. Jeho úhlavní nepřátelé jsou Levák Bob, kterého už Bart několikrát poslal za mříže a ředitel základní školy Seymour Skinner. Jeho idol je Šáša Krusty. V seriálu se také objevuje jako výtržník s pseudonymem El Barto. Jeho jméno je přesmyčkou anglického výrazu Brat (spratek). Jeho nejlepším přítelem je Milhouse Van Houten

7 Líza Je sestrou Barta Simpsona a Magge Simpsonové a dcerou Homera a Marge. Žije společně s rodinou ve Springfieldu. Lísa je velmi inteligentní dívka, její IQ je 159. Jejím největším koníčkem je hra na saxofon, má ráda především jazz a blues. Líza je buddhistka, ráda se zabývá historickými, filozofickými nebo vědeckými problémy. Ráda se učí a snaží se recyklovat odpad. Pod stromečkem by však nejraději viděla poníka. Má kočku Sněhulku. Je zapřísáhlou vegetariánkou

8 Maggie Nejmladším členem rodiny Simpsonových je Maggie, jednoroční nemluvně, které se svým okolím komunikuje pouze pomocí výrazově zabarveného cucání dudlíku. Už sedm let sledujeme Maggie jak roste z tichého, dudlík cucajícího kojence až po tichého, dudlík cucajícího kojence, který řekl svoje první slovo: "daddy" (táta). Tím, že se naučila jedno nové slovo za sedm let, se Maggie umístila těsně za Bartem a nepatrně před Homerem co se rozvíjení slovní zásoby týče.

9 Spasitel a Sněhulka Dva domácí mazlíčci, kteří simpsonovy provází každý díl. Spasitel Sněhulka

10 Simpsonovi Nejdéle aktivní seriál. Vyšlo již 18.sérii a celkově 400 dílů. 16x byly nominováni na prestižní ocenění Emmy v kategorii “Nejlepší animovaný televizní pořad” a 9x z toho vyšly vítězně. O právo promítat oficiální premiéru soupeřilo 14 amerických měst s názvem Springfield. Nakonec v hlasování zvítězil Springfield ve státě Vermont. Tomu věnovalo hlas 15 367 lidí, druhému v pořadí 14 634 lidí. Celkem je v USA 50 obydlených míst s názvem Springfield.


Stáhnout ppt "Dům Simpsonů. Dům Simpsonů Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů."

Podobné prezentace


Reklamy Google