Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 19 Anotace: Prezentace seznamuje s jednotlivými čeleďmi, řeší úkoly, seznamuje se škůdci. Vzdělávací oblast: Bobovité, lilkovité,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 19 Anotace: Prezentace seznamuje s jednotlivými čeleďmi, řeší úkoly, seznamuje se škůdci. Vzdělávací oblast: Bobovité, lilkovité,"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 19 Anotace: Prezentace seznamuje s jednotlivými čeleďmi, řeší úkoly, seznamuje se škůdci. Vzdělávací oblast: Bobovité, lilkovité, lipnicovité Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení s nejdůležitějšími čeleď mi Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 BobovitÉ Úkol 1. Popiš rostlinu hrachu setého, doplň názvy k šipkám :

3 Úkol 2. Popiš květ hrachu setého:

4 Úkol 3. Které zástupce zařadíš mezi pícniny a luštěniny?
Luštěniny: ____________________________________________________________________________________________ 4. Jakou funkci mají hlízkovité bakterie na kořenech bobovitých rostlin?

5 LIlkovitÉ /OKOPANINY/
Lilek brambor je botanický název rostliny, která se pěstuje pro podzemní hlízy - brambory. Hlízy obsahují hodně škrobu, minerálních látek a vitamínů. (Brambory určené pro zimní spotřebu se sklízejí na podzim. Ve vlhkém a teplém sklepě začínají hlízy vytvářet již od poloviny zimy „klíčky“, což jsou nové stonky bramboru.) Bramborové hlízy jsou ztlustlé podzemní stonky s pupeny (očky).

6 ÚKOL 1. K označeným částem rostliny bramboru připiš její názvy (hlízy, kořeny, lodyha, květy).

7 LIlkovitÉ /OKOPANINY/
2. Znáš tohoto škůdce brambor? Jeho název napiš. Brouka i larvu vybarvi (brouk je žlutý s červenými pruhy skvrnami, základní barva larvy je světle červená).


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 19 Anotace: Prezentace seznamuje s jednotlivými čeleďmi, řeší úkoly, seznamuje se škůdci. Vzdělávací oblast: Bobovité, lilkovité,"

Podobné prezentace


Reklamy Google