Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."— Transkript prezentace:

1 Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná střední škola, Rakovník, Na Jirkově 2309, 269 01 Rakovník Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1092 Název DUM : VY_42_INOVACE_MAT_01_27 PředmětMATEMATIKA Tematický okruhPLANIMETRIE Klíčová slova:Sítě těles, obvod, obsah Autor RNDr. Milena Knappová Rok vytvoření 2013Ročník učňovské obory, nástavbové studium Anotace: Materiál slouží k opakování učiva i při samostatné přípravě studentů na maturitní zkoušku. Metodický pokyn: Materiál slouží k opakování dané problematiky a k samostatné přípravě k maturitní zkoušce. Cílová skupina: studenti střední školy, 15 a více let.

2 Sítě těles jako rovinné obrazce RNDr. Milena Knappová Planimetrie, sítě těles, hranoly Sítě těles sice nepatří do planimetrie, ale rozvinutá síť tělesa je rovinný obrazec.

3 Obsah: Tříboký hranol Čtyřboký hranol Konec Pro pokračování zvolte téma. Pětiboký hranol

4 Tříboký hranol: obsah 3 cm 2 cm Na obrázku je síť trojbokého hranolu. Jaký je součet obsahu jedné podstavy a boční stěny?

5 4 cm 1 cm Tato síť je tvořena dvěma čtvercovými podstavami a pláštěm. V jakém poměru je obsah podstav ku obsahu pláště? obsah Poměr obsahu podstav a pláště je 2:1. Čtyřboký hranol:

6 2 cm Na obrázku je síť pětibokého hranolu. Určete vnitřní úhly při vrcholech podstavy a povrch pláště. Vnitřní úhly při vrcholech podstavy jsou 108° každý a plášť má obsah 20 cm 2. Pětiboký hranol: obsah

7 Použité materiály: Vlastní archiv autorky. Materiál je určen pro bezplatné používání při výuce a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Obrazový materiál je vytvořen v programech Cabri II Plus, Inkscape a GIMP.


Stáhnout ppt "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."

Podobné prezentace


Reklamy Google