Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva."— Transkript prezentace:

1 V ELIKONOČNÍ BERÁNEK

2 P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce horké vody 1 vanilkový cukr Tuk Hrubá mouka na formu

3 R ECEPT : Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej, po lžících horkou vodu a po chvíli mouku s práškem do pečiva, ořechy a oprané, předem v rumu namočené rozinky. Formu na beránka silně vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do spodní poloviny formy, přiklopíme vrchním dílem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C.

4 Kdo nemá s pečením beránka zkušenosti, měl by v polovině pečení sejmout vrchní díl a zkontrolovat propečení. Pak ale opět opatrně přiklopit a dopéct.

5 Dozlatova upečeného beránka opatrně vyklopíme, postavíme na oválnou mísu nebo na prkénko, pocukrujeme a nezapomeneme na červenou mašličku kolem krku.


Stáhnout ppt "V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva."

Podobné prezentace


Reklamy Google