Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané 20.5. 2006 v hotelu Grand v Třebíči.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané 20.5. 2006 v hotelu Grand v Třebíči."— Transkript prezentace:

1 Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané 20.5. 2006 v hotelu Grand v Třebíči

2 1. Konference vytváří prostor pro vznik nové sekce pro sdružení s lidmi se zdravotním postižením a seniory  Sedmá sekce, jak si sami říkají ukázala za uplynulé dva roky, že je velmi silnou a aktivní sekcí. Sdružuje totiž aktivní seniory a lidi s různým zdravotním postižením.  Dnešní konference proto může tuto sekci přijmout za plnoprávného člena.

3 2. Konference ukládá KOUS, aby pokračoval v započaté činnosti a dále zastupoval NNO na Vysočině a to takovou formou, která by byla pro všechny zapojené NNO co nejefektivnější. Pokud bude zvolena forma právní subjektivity, bud k tomu svolána krajská konference  Krásné prohlášení, chtělo by je napsat zlatým písmem a zarámovat.  Je potřeba zcela otevřeně přiznat, že mnohé aktivity KOUS byly zoufalým pokusem stihnout splnit dané úkoly a přitom nepoškozovat své vlastní NNO!!  Přesto se tak úplně za uplynulé období nemusíme stydět!!  A vznik nového právního subjektu je již zcela na spadnutí a moc nechybělo a dnes mohla být ustavující valná hromada KOUS o.s.!!

4 3. Konference ukládá KOUS, aby věnoval více pozornosti propagaci a medializaci své činnosti  To by měli posoudit jiní, ale určitá aktivita byla jistě vynaložena i v této oblasti  Nové webové stránky www.kous.cz www.kous.cz  Vydání výroční zprávy 2006  Osobní setkání členů KOUS s radními kraje Vysočina i zástupci pověřených obcí

5 4. Konference vyzývá kraj a krajský úřad aby hledal mechanismy k přímému financování činnosti KOUS  I zde můžeme konstatovat, že se nám podařilo určitého posunu.  Dokonce jsme i získali finanční podporu pro jeden rok činnosti  Problémem však bylo přesvědčit určité kompetentní osoby v kraji, aby se financování stalo pravidelné  Na naší straně by chtělo lépe a brilantněji specifikovat své potřeby a požadavky na zajištění naší činnosti a rozvoje NNO

6 5. Konference vyzývá kraj a krajský úřad, aby přešel od deklarované podpory NS k podpoře faktické  Myslím, že zde rovněž došlo k výraznému posunu v podpoře. Ne že by však nebylo co zlepšovat.  NS patří a je nedílnou součástí fungující společnosti. Má své místo, které si zaslouží stejné pozornosti jako kterákoliv jiná sféra společnosti

7 6. Konference doporučuje, aby bylo vydáváno KOUSem, ve spolupráci s KrÚ, roční vyhodnocení podpory a spolupráce mezi krajem, KrÚ a NS  Ještě že to bylo podáno a schváleno jako doporučení.  Nápad to jistě není špatný a má své opodstatnění i důvody, ale musíme přiznat, že zde jsme zůstali hodně dlužni.  (mít tak někoho, na koho by bylo možné takové úkoly delegovat!!! – což by mohlo umožnit vznik o.s.???)

8 7. Konference bere na vědomí strategii NNO jako svůj základní strategický dokument a ukládá KOUS s tímto dokumentem dále pracovat.  Od minulé konference jsme více možností rozvíjet započatou práci.  Tuto problematiku jsme probírali nejen při schůzkách KOUS, ale uspořádali jsme k tomu i různé semináře a setkání zájemců o rozvoj NNO  S jakým výsledkem??? Víme co chceme, umíme to popsat i definovat. Chybí nám k realizaci síla, čas, zapálení lidé a možná i nějaká ta koruna.

9 8. Konference schvaluje změnu volebního a jednacího řádu 9. Konference bere na vědomí změnu názvu sekce Zdraví, sociální služby, charita, církve a náboženství na Sociálně zdravotní sekci 10. Konference bere na vědomí poděkování KOUSu za jeho dosavadní činnost.  Pro úplnost uvádím všechna usnesení minulé konference, k těmto bodům snad není co dodávat jako odpověď na jejich plnění..

10 Děkuji vám za pozornost  Petr Haška – pověřený zástupce KOUS


Stáhnout ppt "Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané 20.5. 2006 v hotelu Grand v Třebíči."

Podobné prezentace


Reklamy Google