Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gravitační síla, gravitační pole Země

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gravitační síla, gravitační pole Země"— Transkript prezentace:

1 Gravitační síla, gravitační pole Země
6. ročník Síla Gravitační síla, gravitační pole Země

2 Otázky – sada I Co je kolem Země, stejně jako kolem každého hmotného tělesa? Čím působí Země na všechna tělesa? V jakém směru působí Země … na tělesa? Jak se nazývá zařízení, kterým bys tento směr ukázal(a)? Jak bys toto zařízení sestrojil(a)?

3 Otázky – sada II Jak se mění velikost gravitační síly Země s rostoucí vzdáleností tělesa od Země? Kde působí Země největší gravitační silou? Proč má Země atmosféru? Kde bude více vzduchu a tím i kyslíku – u povrchu Země nebo třeba ve vzdálenosti 100 km od povrchu Země? Zkus vysvětlit proč.

4 Otázky – aplikace teorie (zápisu)
Proč má Země atmosféru? Kde bude více vzduchu a tím i kyslíku – u povrchu Země nebo třeba ve vzdálenosti 100 km od povrchu Země? Zkus vysvětlit proč.

5 Otázky – další k zamyšlení
Proč Měsíc nespadne na Zemi? Proč umělé družice, satelity, ISS nespadne na Zemi? Proč Země a další planety naší Sluneční soustavy nespadnou do Slunce. Ve všech případech přece působí přitažlivá gravitační síla! Inspiraci hledej na internetu, v knihách, ale i v Rande s Fyzikou. Co jsou to geostacionární družice a satelity?


Stáhnout ppt "Gravitační síla, gravitační pole Země"

Podobné prezentace


Reklamy Google