Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých."— Transkript prezentace:

1

2 Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých pluků. -Pomník zároveň slouží jako rozhledna.

3

4  Bitva Rakouska proti Prusku  Bitva proběhla 27. června 1866.  Jediné rakouské vítězství ve válce roku 1866 na severním bojišti.  Vojsko vedl Ludvík Gablenz, který se dobrovolně vzdal svého života r. 1874 a chtěl aby jeho ostatky byli pochovány s ostatními vojáky (byly tedy uloženy v kryptě památníku r. 1905)  4787 padlých rakouských vojáků.

5

6

7


Stáhnout ppt "Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých."

Podobné prezentace


Reklamy Google