Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)"— Transkript prezentace:

1 Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)

2 Informační technologie / zpracování a využití informací Název: Práce se sloupci a řádky Klíčová slova : tabulkový procesor Excel 2010, buňka, sloupce, řádky (nastavení šířky) Věková skupina : 3.ročník Datum ověření: 23.4.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

3 Anotace : Žák pracuje s tabulkový procesore Excel 2010, orientuje se v řádcích a sloupcích. Umí sloupce a řádky upravit, umí je rozšířit. Při práci používá známé klávesové zkratky.

4 Tabulkový procesor se skládá z řádků a sloupců.

5 Prohlédni si postup nastavení šířky, když je zapisovaný údaj příliš dlouhý?

6 Zvětšená buňka pomocí rozšířeného slupce a řádku – vše vyzkoušej.

7 Jak nastavit všechny řádky v daném sloupci či v sloupcích na stejnou šířku. Jak to provést? 1. Přesuneme kurzor myši na daný sloupec, až se tvar kurzoru změní na. 2.Poté kliknutím na jeho název sloupec ohraničíme do bloku (např. sloupec D). 3. Nastavíme kurzor myši na hranu sloupců, až se opět jeho tvar změní na známou oboustrannou. 4. Poté tahem celý sloupec rozšíříme.

8 Označený sloupec „D“… všechny řádky v tomto sloupci se zvětší stejně.

9 Prohlédni si způsob označení více sloupců a jejich následné rozšíření. Vše si vyzkoušej.

10 Řádky označíme, vložíme myš mezi první dva řádky,…kurzor se opět změní. Tahem myši řádek rozšíříme. Označené řádky se rozšíří automaticky.

11 Samostatná práce. 1.Napiš do buňky datum svého narození. Datum se do buňky nevejde. 2.Vyzkoušej zvětšení dané buňky. 3.Procvič rozšíření jednoho sloupce a jednoho řádku. 4.Poté vyzkoušej označení několika sloupců, rozšiř je. 5.Označ také několik řádků a rozšiř je. 6.Svoji práci zhodnoť.

12 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ prostředí tabulkového procesoru“ je tvořeno digitalizací ve Smart Notebooku 10.8 „ikony, obrázky “ jsou tvořeny v aplikaci MALOVÁNÍ


Stáhnout ppt "Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)"

Podobné prezentace


Reklamy Google