Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem."— Transkript prezentace:

1 Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem v praxi

2 Z hlediska legislativy: příprava a zavádění ŠVP na nižších stupních víceletých gymnázií– zkušenosti se zde dozvíme. příprava na novou formu maturit – rok 2010 = 2 povinné zkoušky, po dvou letech 3.volitelná zkouška. přijímací řízení mezi nižším a vyšším stupněm víceletého gymnázia – poslanecký návrh na zrušení, tisk 227, pozměňovací návrh, viz rozdaná příloha. příprava RVP pro gymnázia - o postupu zde předpokládám, že budeme informováni. za nedostatek považuji možnost permanentních změn u RVP, měl by být vydáván formou vyhlášky nebo vládního nařízení. zůstává otazník nad odlišením mezi 4-letým G a vyšším stupněm víceletého G.

3 Možnosti finančních prostředků ze státního rozpočtu na rok 2008: Celkové výdaje kapitoly jsou stanoveny ve výši 118 miliard 278 milionů korun, to je nárůst oproti předchozímu roku o 1 833 434 tis.Kč. Mzdové prostředky....celkem 53 616 894 tis.Kč......nárůst o 811 028 tis.Kč Pro 229 427 zaměstnanců Průměrný měsíční plat by měl být 19 181 Kč, včetně nepedagogických pracovníků. (18 858 Kč/2007) Do regionálního školství pro školy zřizované obcemi a kraji půjde celkem 71 706 037 tis. Kč z toho na mzdové prostředky jde 51 449 684 tis.Kč. Předpokládá se snížení zaměstnanců o 2,5-3 %

4 Možnosti čerpání fondů EU OP VK předpokládá čerpání cca 6mld ročně, z toho 15 % jsou zdroje ČR. Regionálního školství se týká prioritní osa „počáteční vzdělávání, na kterou půjde přes 20% z 6mld korun ročně. Je určena na zvýšení kvality poč. vzdělávání, předpokládám na přípravu RVP ŠVP, na vzdělávání učitelů, na výuku některých předmětů v cizích jazycích na SŠ. Na přípravu maturit je určena 3.osa „Systémový rámec celoživotního učení“.

5 Aktuální priority RUD – kraje a platy učitelů. – 14 různých soustav, povinnost státu zajistit bezplatné středoškolské vzdělání nebude zajištěna, rozpor mezi vládním nařízením o tarifech x výše krajských rozpočtů, povinnost krajů zajistit financování soukromých škol Schválit změnu přijímacího řízení mezi oběma stupni víceletých gymnázií Zajistit čerpání prostředků z OP VK Zajistit kvalitní přípravu maturit


Stáhnout ppt "Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem."

Podobné prezentace


Reklamy Google