Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Téma 5. 3. 3. Formy balení zboží Operátor skladování 1. Bc. Dana Slintáková

3 Maloobchodní balení Sáčky s euro závěsem Zboží zabalené do sáčků s euro závěsem, případně sáček v papírové manžetě, vybavené hezkou etiketou doplněnou čárovým kódem a zajímavou grafikou, vypadá velmi hezky. Euro závěsy dovolují zavěšení v obchodech na tyčky v regálech nebo stojanech.

4 Balení do blistrů Drobnější zboží zabalené do blistrových krabiček působí dražším a kvalitnějším dojmem. Blistrové krabičky se vybavují etiketou dle návrhu zákazníky. Také blistrové krabičky většinou umožňují zavěšení do stojanů v obchodech.

5 Obalový materiál Výplňové materiály Polyetylenové pytle Polyetylenové pěny Samolepící pásky Papíry pro balení Vysoušecí prostředky Manipulační nálepky

6 Výplňové materiály Výplňové materiály chrání balené zboží proti nárazům a mechanickému poškození.  Výplňová polystyrénová tělíska Flo-pak  Vzduchové polštářky  Polyuretanová pěna

7 Polystyrenová tělíska ochrana těžkých výrobků biologicky odbouratelný

8 Vzduchové polštářky Vzduchové polštářky mají díky svému vysokému stupni zatížitelnosti vynikající ochrannou funkci. Podle typu fólie použité na jejich výrobu je možné každý jednotlivý element ( polštářek ) zatížit až 1 000 N. Polštářky jsou složeny z 99% vzduchu a 1% fólie ( oproti ostatním balicím a výplňovým systémům se jedná o 30 až 50% úspor ). Výrobky zabalené do vzduchových polštářků jsou tak dokonale chráněny proti rázům a ostatním druhům mechanického namáhání. Odpružení a tlumící schopnost polštářků optimálně chrání i velmi citlivé výrobky a to i bez dalšího ochranného balení.

9 Vzduchové polštářky Stroj na výrobu polštářků

10 Polyuretanová pěna Formy z polyuretanové pěny tvoří novou generaci balicího systému využívajícího plně elektrizovaného balicího zařízení. Forma vyrobená z vysoce pevné fólie a polyuretanové pěny přesně kopíruje tvar baleného zboží a vytváří tak jeho dokonalou ochranu proti mechanickému namáhání.

11 Polyuretanová pěna

12 Sortiment polyetylénových pytlů, obálek a sáčků pokrývá běžné požadavky pro přepravní balení. Sortiment polyetylénových pytlů, obálek a sáčků pokrývá běžné požadavky pro přepravní balení. Standardní polyetylénové pytle ( transparent a barevné ) Standardní polyetylénové pytle ( transparent a barevné ) Polyetylénové paletizační pytle Polyetylénové paletizační pytle Polyetylénové sáčky se zipem Polyetylénové sáčky se zipem Polyetylénové antistatické sáčky Polyetylénové antistatické sáčky Polyetylénové obálky (bez potisku a s potiskem ) Polyetylénové obálky (bez potisku a s potiskem ) Polyetylénové pytle

13 Polyetylenové obálky s potiskem a bez potisku

14 Polyetylénové pěny jsou ideálním obalovým materiálem určeným k ochraně Vašich výrobků při přepravě. Jsou lehké, pružné a snadno se přizpůsobí balenému zboží. Pěny s vyšší hustotou je možno vrtat i obrábět. Vyrábí se tyto druhy: Polyetylénové pěny v rolích nebo deskách Fixační pěnové prvky (výroba dle potřeb balení) Polyetylénové ochranné rohy (hrany) Polyetylénový pěnový ochranný materiál MODAPLEN Polyetylénové pěny

15

16 Samolepící pásky a papíry pro balení

17 Manipulační nálepky Informační nápisy na přepravní obaly

18 Velkoobchodní balení Velkoobchodní balení obvykle nemá tak vysoké estetické nároky. Balí se obvykle do lepenkových krabic, případně rovnou na palety (paletizace), případně do dřevěných beden. Záleží na charakteru zboží.

19 Odkazy: www.jakob.cz www.rajapack.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google