Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb."— Transkript prezentace:

1 Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb

2 Životní podmínky člověka Teplo – Které podnebné pásy jsou pro člověka nejvýhodnější a proč? Světlo – Proč nejsou obydleny polární oblasti? Vzduch – Může člověk dýchat pod vodou nebo ve vysokých nadmořských výškách? Voda – Kolik litrů tekutin má člověk denně přijímat? Potrava – Které potraviny obsahují velké množství bílkovin, minerálů a vitamínů?

3 Kostra a svaly Kostra slouží člověku jako ________________ _____________________________________. Spojení kostí je _________nebo_________. Svaly zajišťují člověku __________________. Příklad svalu ovládaného lidskou vůlí______, příklad svalu neovladatelného vůlí člověka. Správnému vývoji svalstva napomáhá TROPS (sestav z písmen správné slovo).

4 Kůže a krevní oběh Funkce kůže pro tělo ___________________. Krevní oběh tvoří ________a ________. Cévy se dělí na _______a ________. Krev rozvádí do celého těla ______________. Krev odvádí z těla ___________________. Krev se skládá z ________, _______,_______, _________.

5 Dýchací, trávicí a vylučovací soustava Dýchací ústrojí tvoří ________a ________. Dýchací cesty tvoří _______, _______, _____, _______. Trávicí soustavu tvoří______, _______, _____, ______, ______, _______, _______. Močovou soustavu tvoří ______, _______, _______, _______.


Stáhnout ppt "Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb."

Podobné prezentace


Reklamy Google