Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

XML na papír Dušan Fencl

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "XML na papír Dušan Fencl"— Transkript prezentace:

1 XML na papír Dušan Fencl
Vedoucí bakalářské práce: Ing. Václav Novák, CSc.

2 XSL schéma

3 XSL XSL = eXtensible Stylesheet Language
stylový jazyk speciálně vyvinutý pro XML obsahuje dvě samostatné části – XSLT a FO Xpath jednoduchý dotazovací jazyk

4 Cíle a metodika Cílem práce je vytvořit ucelené dílo o tvorbě tištěných dokumentů z XML souborů. Výběr vhodného software (XSLT proc, FO proc) Ukázky příkladů Příručka XSL FO Důvodem je poměrně málo informací v českém jazyce o této problematice, a to jak v publikacích, tak i na internetu.

5 Ukázka FO dokumentu <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<fo:root xmlns:fo=" <fo:layout-master-set> <fo:simple-page-master master-name="newpage"> <fo:region-body padding="3pt"/> </fo:simple-page-master> </fo:layout-master-set> <fo:page-sequence master-reference="newpage"> <fo:flow flow-name="xsl-region-body"> <fo:block>This is FO document</fo:block> </fo:flow> </fo:page-sequence> </fo:root> Na začátku je deklarace dokumentu. Kořenový element dokument s definicí jmenného prostoru. Tento element obsahuje deklarace stránek a sekvencí stránek. Definice geometrie stránky. Jméno stránky je v rámci dokumentu jedinečné. Definice sekvence stránky. Definované master stránky se dělí podle pořadí. Označení oblasti stránky, kam se text vloží. V tomto případěje to tělo.

6 Závěr Bakalářská práce bude napsána v Dockbooku.
Práce bude formátována pomocí upraveného stylu od Normama Walshe, tak aby odpovídala veškerým pravidlům psaní bakalářské práce JČU. Výstup do PDF,XHTML,ODF a OOXML


Stáhnout ppt "XML na papír Dušan Fencl"

Podobné prezentace


Reklamy Google