Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Po spuštění programu ANALYZA se objeví tento formulář: vyplníme funkční předpis, v našem případě explicitně zadáné funkce f(x) = a – arctan(x) a x-ovou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Po spuštění programu ANALYZA se objeví tento formulář: vyplníme funkční předpis, v našem případě explicitně zadáné funkce f(x) = a – arctan(x) a x-ovou."— Transkript prezentace:

1 Po spuštění programu ANALYZA se objeví tento formulář: vyplníme funkční předpis, v našem případě explicitně zadáné funkce f(x) = a – arctan(x) a x-ovou souřadnici bodu, v němž chceme zjistit vlastnosti funkce pak stlačíme tlačítko Vypočti

2 pokles konvexita pokles inflexní bod růst konkavita podle hodnot první a druhé derivace vyhodnotíme průběh funkce (růst / pokles, resp. konkavitu / konvexitu funkce)

3 Dovedli byste načrtnout graf pouze z vypočtených tří bodů ? tímto bodem veď rostoucí konkávní křivku tímto bodem veď klesající konvexní křivku inflexní bod tvoří hranici mezi konkávním a konvexním obloukem Podařilo se Ti odhadnout průběh grafu funkce, jak byl předveden na předešlé obrazovce? Zkus si uvedený postup u funkce, jejíž graf předem neznáš. Pak si své závěry ověř vykreslením grafu. (Bodů si můžeš zvolit libovolné množství a tím své představy o průběhu postupně upřesňovat.)


Stáhnout ppt "Po spuštění programu ANALYZA se objeví tento formulář: vyplníme funkční předpis, v našem případě explicitně zadáné funkce f(x) = a – arctan(x) a x-ovou."

Podobné prezentace


Reklamy Google