Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika Ročník 4.4. Datum vytvoření2. 2. 2013 Anotace Výklad nové látky -seznámení s internetovými službami -prezentace Metodický pokynprezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

2 INTERNETOVÉ SLUŽBY

3 POTŘEBA INTERNETOVÝCH SLUŽEB v průběhu několika posledních let se na internetu objevují stále nové služby, obecně se dá říct, že jejich popularita stále více roste, v současnosti si bez nich nedokážeme život vůbec představit, dnes a denně používáme novinové servery, internetové bankovnictví, objednáváme na internetu, … internet se stal neodmyslitelnou součástí našeho života.

4 DOSTUPNÉ SLUŽBY NA INTERNETU K nejpoužívanějším službám na internetu patří: vyhledávače, elektronické obchody – eshopy, internetové bankovnictví, novinové portály, komunikace.

5 VYHLEDÁVAČE potřebujete najít eshop, kde můžete koupit právě to, co potřebujete, nevíte, kdy má otevřen hrad Karlšten, předěláváte bytové jádro a hledáte spolehlivou stavební firmu, tak právě z těchto důvodů jsou tady vyhledávače, které vám dokáží na váš klíčový výraz vrátit adresy relevantních webů, v Čechách patří k nejznámějším vyhledávačům google.cz a seznam.cz, podle statistik používá každý z nich asi polovina Čechů.

6 ELEKTRONICKÉ OBCHODY - ESHOPY asi většina z nás už někdy nakoupila na internetu alespoň jednu věc, jejich oblíbenost stále více roste a tržby eshopů se každým rokem zvyšují, nabídka elektronických obchodů je v současnosti stejná jako v kamenných obchodech, v porovnání s nimi ale nemusíte bydlet ve velkém městě, kde máte velký výběr, na internetu je úplně jedno, kde se právě nacházíte, jakékoliv zboží je vám na rozdíl od kamenných obchodů vždy dostupné, co ovšem může vadit, je nemožnost si zboží osahat, stejně tak vám může domů přijít balíček plný písku.

7 INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ zapomněli jste dojít do banky a poslat peníze a již je dávno po pracovní době, pokud máte internetové bankovnictví, můžete poslat peníze třeba i na nový rok, kdy mají kamenné banky rozhodně zavřeno, stejně tak, jako vás mohou okrást při nákupu v eshopu, tak i v případě použití internetového bankovnictví můžete přijít o peníze, záleží jenom na klientovi, jestli naletí na výzvu těžko rozpoznatelnou od zprávy odeslané vaší bankou, v současnosti mají snad všechny kamenné banky své internetové bankovnictví.

8 NOVINOVÉ PORTÁLY kolik lidí si kupuje noviny v papírové podobě, když velkou část již můžeme najít na internetu na serverech patřících velkým vydavatelstvím (Dnes – idnes.cz, Právo – novinky.cz, Hospodářské noviny – ihned.cz a další), oblíbenost četby novin na internetu podporují i nová přenosná zařízení (tablety, smartphony), tomuto faktu napomáhají i nová přenosná zařízení, díky nimž můžeme číst noviny i na cestách, rozdíl mezi novinami na internetu a novinami v papírové podobě je v obsahu, v papírové podobě jsou články delší, snahou je zpoplatnit noviny i na internetu, otázkou zůstává, jak veřejnost tuto skutečnost přijme.

9 KOMUNIKACE internet díky nižším cenám a rychlosti přetahuje na svoji stranu zákazníky, kteří stále více využívají komunikační možnosti na internetu, jejich obliba stále více roste, k nejpoužívanějším způsobům elektronické komunikace patří: Email – nejstarší způsob elektronické komunikace, používá se hlavně ve firmách a organizacích, ICQ – v současnosti se již moc nepoužívá, internetová telefonie (Skype) – stále více populárnější, i díky možnosti volat zdarma, sociální sítě (Facebook, Twitter) – jejich obliba stále více roste.


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."

Podobné prezentace


Reklamy Google