Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací."— Transkript prezentace:

1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci opatření III.3.1. Vzdělávání a informace Programu rozvoje venkova ČR

2 2 Příprava projektu I. Strategické dokumenty Strategické plánování

3 3 Proč je potřebné strategicky plánovat? Strategické plánování je proces, během kterého se organizace snaží pokud možno podrobně analyzovat svoji situaci a naplánovat kroky, které povedou k její dlouhodobé udržitelnosti a zlepšování kvality jejího vnitřního fungování nebo zvyšování kvality poskytovaných služeb a realizovaných projektů.

4 4 Na co nám je strategické plánování? Smyslem strategického plánování je umožnit lidem pokud možno strukturovaně uvažovat o tom, jaká organizace je, čeho je ještě schopna, a čeho už vlastně ne, po tak dlouhou dobu, jakou si vymezíme. Strategické plánování je příležitost, jak rozhodovat o tom, co já osobně podniknu, a příležitost mluvit o svých záměrech s dalšími lidmi, kteří v organizaci pracují. Pomáhá nám třídit si vlastní myšlenky a naše myšlenky sdílet s ostatními.

5 5 Co je účelem? Účelem není plán. Účelem je vědět: co chci udělat proč to chci udělat a potom to také udělat

6 6 Děkuji za pozornost Lenka Baďurová +420 739 344 126 lenka.badurova@smarv.cz www.smarv.cz


Stáhnout ppt "1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací."

Podobné prezentace


Reklamy Google