Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě."— Transkript prezentace:

1 Struktura vlastnictví 100%

2 Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě Kirnu (Rikab) Správní rada Švédský rozhlas Správní rada Švédská televize Je vlastníkem společností veřejné služby, jmenuje členy jejich správních rad. Jmenuje vedení Nadačního trustu Parlament stanovuje pravidla veřejnoprávního vysílání a výši licenčních poplatků. Navrhuje zakládací listinu, určuje podmínky financování a jmenuje předsedy správních rad. Monitoruje výkon veřejnoprávních služeb. Je jmenována vládou. Švédská komise pro vysílání Politické instituce Veřejnoprávní služba Nezávislý regulační úřad Dceřiná společnost, vybírá licenční poplatky Dceřiná společnost, vybavení a služby Organizační schéma

3 Švédský rozhlas Švédská televize Vzdělávací společnost Správní rada Správní část Nadace Švédská komise pro vysílání Vláda Parlament Stanovuje pravidla vysílání a poplatky. reprezentuje všechny parlamentní strany – předseda + 12 členů správní rady.  Vydává obecná rozhodnutí ohledně programové skladby a navrhuje změny a zlepšení. V komisi jsou odborníci, kteří jsou oprávněni posuzovat zákony.  Vláda uděluje povolení k provozu nových kanálů.

4 Úkoly Rady Nadačního trustu Prosazuje a zajišťuje nezávislost a integritu vysílacích společností („nárazník“ proti politickým tlakům). Jmenuje členy správních rad tří veřejnoprávních společností. Schvaluje výroční zprávy a rozhoduje o účetní závěrce Švédského rozhlasu, Švédské televize a Švédské vzdělávací společnosti.

5 Kdo je v radě Nadačního trustu? Jeden předseda 12 členů Všechny jmenuje vláda – po konzultaci se všemi parlamentními stranami.

6 Nezávislost a integrita - přináší důvěryhodnost a důvěru lidí Pouze Švédský rozhlas může rozhodovat o tom, jaké pořady bude vysílat. Podle základních směrnic má být program řízen svobodně a nezávisle. Vládní organizace a jiné zájmové skupiny nejsou oprávněny kontrolovat obsah programu předtím, než je odvysílán.

7 Kdo je ve správní radě Švédského rozhlasu? Předseda a jeden zástupce – jmenovaní vládou 5 radních a jeden zástupce - jmenovaní Nadačním trustem Generální ředitel Švédského rozhlasu 2 představitelé zaměstnanců a jejich dva zástupci

8 Role Správní rady Švédského rozhlasu Jmenuje generálního ředitele. Rozhoduje o dlouhodobé ekonomické strategii. Dohlíží na to, aby společnost byla dobře řízena a efektivně uspořádána. Rozhoduje o nejdůležitějších záležitostech a stanoviscích.

9 Komise pro vysílání Státní úřad kontrolující rozhlasové a televizní programy – přísně na bázi „ex post facto“. Úkol: dohlíží na to, aby byl programový obsah v souladu se zákonnými ustanoveními, které regulují vysílání, a s licencemi udělenými vládou.


Stáhnout ppt "Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě."

Podobné prezentace


Reklamy Google